Αμερικάνικα πλοία με την φρεγάτα ΥΔΡΑ σε ασκήσεις συνεργασίας στον Περσικό Κόλπο – ΦΩΤΟ

Συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΥΔΡΑ με τα Περιπολικά USCG ADAK και USCG MAUI των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), στη θαλάσσια περιοχή του Περσικού Κόλπου διεξήχθη την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021.

Η συνεκπαίδευση έγινε κατόπιν σχεδιασμού και συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων από το ΓΕΕΘΑ και σε συνεργασία με την Αμερικανική πλευρά και περιλάμβανε προχωρητικούς ελιγμούς καθώς και αντικείμενα επικοινωνιών. Σύμφωνα και με το ΓΕΕΘΑ η συνεκπαίδευση συνέβαλε περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε διασυμμαχικό πλαίσιο, δείχνοντας έμπρακτα τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ.

«Η εν λόγω δραστηριότητα αποδεικνύει έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις των 2 χωρών στην εδραίωση κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής καθώς και την εμβάθυνση της συνεργασίας που συντελείται διαρκώς στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] με τις ΗΠΑ» επισημαίνει καταλήγοντας το ΓΕΕΘΑ.

Δείτε φώτο από τη φρεγάτα ΥΔΡΑ στη συνεκπαίδευση με Αμερικάνικα πλοία στον Περσικό Κόλπο:

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ