Αμυντική Βιομηχανία: Πολεμικό κλίμα και αβεβαιότητα για το μέλλον

Το κλίμα στην αμυντική βιομηχανία πάει απο το κακό στο χειρότερο και τα μάτια όλων στρέφονται πλέον στην βουλή. Θα δωσει λύσεις ο Δ. Βίτσας την ερχόμενη Τρίτη;

Λίγες ημέρες πριν τις γιορτές μέσα στο κτίριο της βουλής ο ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσας δεχόταν τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης για την κατάσταση που έχει περιέλθει η αμυντική βιομηχανία. Μια πορεία που τα τελευταία χρόνια μόνο τρόμο προκαλεί στους εργαζόμενους αφού μέσα σε λίγους μήνες η διαφαινόμενη θετική προοπτική έγινε ξανά αβεβαιότητα. Για αυτό άλλωστε και έξω απο το αυστηρά φρουρούμενο κτίριο της βουλής είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι που περίμεναν με αγωνία να μάθουν τι θα απογίνει η αμυντική βιομηχανία και οι ίδιοι.

Τότε η κυβέρνηση είχε και πάλι δώσει την υπόσχεση πως υπάρχει σχέδιο όμως παρά την συνεχή πίεση της αντιπολίτευσης δεν δόθηκε χρονοδιάγραμμα λύσης.

Ήδη στα μέσα Ιανουαρίου τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει. Οι προοπτικές είναι μαύρες και απο πάνω το κλίμα πλέον είναι «εκρηκτικό» πέρα απο κάθε προηγούμενο.

Στα χέρια μας μάλιστα έφτασε και νέα ανακοίνωση εργαζομένων οι οποίοι εξαπολύουν σφοδρά πυρά για την κατάσταση στην εταιρεία, ασκούν δριμύτατη κριτική κατά της διοίκησης καταγγέλοντας τις επιλογές της και υποστηρίζουν απερίφραστα πως σήμερα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) έχουν έρθει στο χειρότερο σημείο όλων των εποχών.

Το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στα ΕΑΣ έχει απασχολήσει την αντιπολίτευση η οποία διαβλέπει οτι όπως είναι προφανές κανένας οργανισμός δεν μπορεί να έχει ελπίδα υπο τέτοιες συνθήκες. Θέμα που έχουν επισημάνει στον ΑΝΥΕΘΑ ιδίως οι βουλευτές της Ν.Δ. που μετέχουν στην επιτροπή και είναι βέβαιο πως θα του το ξαναθέσουν την  Τρίτη, 17 Ιανουαρίου, το πρωί που στην Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» θα συνεδρίασεί εκ νέου η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.

Τα χαμόγελα στην κοπή της πίτας για την Αμυντική Βιομηχανία που οργάνωσε η ΓΔΑΕΕ στην ΛΑΕΔ προφανώς δεν φτάνουν, ούτε και οι «συνεχείς προσπάθειες της πολιτείας» στις οποίες αναφέρθηκε ο ΑΝΥΕΘΑ αν δεν έχουν αποτέλεσμα.

Γιατί η πραγματική ανάγκη είναι η ΓΔΑΕΕ, το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση συνολικά να συντονιστούν με πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα και αφού εξασφαλίσουν κλίμα εργασιακής ειρήνης να εργαστούν ταχύτατα για να δημιουργήσουν «πίτα» κατασκευαστικού και εξαγωγικού έργου. Αλλιώς με τα ψίχουλα που έχουν μείνει τώρα πια, κυρίως απο τις προσπάθειες που είχαν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η Αμυντική Βιομηχανία απλά θα λιμοκτονεί ως τον οριστικό της μαρασμό.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ