Αμυντική βιομηχανια: Που ψάχνει το νέο σωσίβιο;

 Η αμυντική βιομηχανία της χώρας έχει αποφασίσει να τα δοκιμασει όλα. Αφού οι Άραβες και οι Ρώσοι δεν την έσωσαν η κυβέρνηση στρέφεται αλλού .

Του Κώστα Αττία

Και τι δεν έχουμε ακούσει ειδικά τα τελευταία χρόνια για την αμυντική βιομηχανία της χώρας.

H σωτηρία που όλο και έρχεται και ποτέ δεν φτάνει αναζητήθηκε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, στα πέρατα του πλανήτη.

Ακούσαμε τα πάντα, απο επαφές με την Ρωσία που θα την έσωζαν μια και καλή μέχρι για βαθύπλουτους Άραβες που θα έπνιγαν την αμυντική βιομηχανία στα πετροδόλαρα.

Φυσικά τίποτα απο όλα αυτά δεν έγινε και τίποτα δεν θα γίνει ποτέ όσο η Ελλάδα δεν εκπληρώνει ούτε μισή απο τις βασικές προϋποθέσεις που έχει κάθε επένδυση που γίνεται οπουδήποτε στον κόσμο.

Και οι επενδύσεις σε όλο τον κόσμο γίνονται για να υπάρξει κέρδος και όχι…«πολιτική διαπραγμάτευση»

Ενδεικτικά λοιπόν απαιτούνται, πολιτική σταθερότητα και αποφασιστικότητα για επενδύσεις, ξεκάθαροι κανόνες, αποτελεσματική και γρήγορη δημόσια διοίκηση, οικονομική ασφάλεια, λειτουργικό τραπεζικό σύστημα, κτλ… Πράγματα που δεν υπάρχουν και δεν φαίνεται να έρχονται.

Παρα ταύτα η κυβέρνηση ελπίζει πως θαύματα γίνονται και τώρα στρέφεται στην, άλλοτε ανεπιθύμητη για τον ΣΥΡΙΖΑ, συμμαχία προκειμένου οι ελληνικές εταιρείες να πάρουν δουλειές απο το ΝΑΤΟ.

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναμένεται να πραγματοποιήσει και εκδήλωση για να ενημερωθούν οι ελληνικές εταιρείες για τις ευκαιρίες που μπορούν να βρούν στο ΝΑΤΟ.

Αν και μάλλον θα ήταν πιο χρήσιμο και αποτελεσματικό για όλους και για την κυβέρνηση και για τις εταιρείες και για το ΝΑΤΟ που έχει να κερδίσει πολλά απο την ελληνική αμυντική βιομηχανία (γιατι έχει δυνατότητες) αν η ημερίδα γινόταν απο την ανάποδη.

Αν δηλαδή ήταν οι αμυντικές βιομηχανίες που θα ενημέρωναν την κυβέρνηση γιατί εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργεί στην ελληνική οικονομία και κυρίως στον ιδιωτικό τομέα δυσκολεύονται να απλώσουν τα φτερά τους σε πελάτες του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένου και του ΝΑΤΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ