Αμυντική βιομηχανία: Αισιοδοξία λόγω…Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ!

Και όμως η αμυντική βιομηχανία σε μια περίπτωση φέρεται να …αισιοδοξεί πως σύντομα τα χειρότερα θα είναι πίσω της. Τι είπαν κυβερνητικά χείλη;

Είδηση πρώτου μεγέθους έβγαλε η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα με τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή στην Κόνιτσα με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 104η επέτειο από την απελευθέρωση της Κόνιτσας.

Ο υπουργός ρωτήθηκε απο δημοσιογράφους για το μέλλον της Μεταλλουργικής Ηπείρου και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έδωσε το υπουργείο Άμυνας υποστήριξε πως με την υλοποίηση της συμφωνίας της προηγούμενης κυβέρνησης τα πράγματα πάνε πολύ καλά.

Πρόκειται για την υλοποίηση της συμφωνίας που επι μακρόν διαπραγματεύονταν ως κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ (με την Φώφη Γεννηματά ώς ΑΝΥΕΘΑ) και φυσικά η ΝΔ με τους υπουργούς της.

Όπως αναφέρει επακριβώς το ΥΠΕΘΑ ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε: «Η Μεταλλουργική Ηπείρου, με βάση τη συμφωνία που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση έχει μπει σε μια διαδικασία εκκαθάρισης εν λειτουργία.

Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά, μέσα στον τελευταίο χρόνο είναι παραπάνω από το «ίσα βάρκα ίσα νερά» δηλαδή κοιτάζει να βγάζει και κέρδη.

Την ίδια στιγμή έχουμε βάλει τις βάσεις, ό,τι έγινε και πέρσι, δηλαδή ό,τι συμβάσεις είχε πέρσι να τις έχει και για το 2017. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συνεχίσει η ύπαρξή της, να κατοχυρωθούν οι θέσεις εργασίας και να αναπτυχθούν.

Η διαδικασία της εκκαθάρισης δεν σημαίνει ούτε μια μέρα κλεισίματος».

Κάπως έτσι δικαιώνεται και η απάντηση που είχε δώσει στην βουλή η Φώφη Γεννηματά τον Οκτώβριο του 2014 λέγοντας:

«Η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου ΑΕ (ΜΒΗ), σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης, θα αποτελέσει τμήμα της ανώνυμης εταιρείας που θα συσταθεί μετά τη διάσπαση της ΕΑΣ και δεν θα έχει ως αντικείμενο την παραγωγή όπλων, πυρομαχικών και πολεμικού υλικού και θα τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης του άρθρου 14Α του ν.3429/2005, η οποία σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται τη λύση της εταιρείας ή τη διακοπή της λειτουργίας της.

Αποκλειστική επιδίωξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η αξιοποίηση όλων των παρεχομένων από το νόμο δυνατοτήτων, ώστε να διατηρηθεί η επιχείρηση σε λειτουργία και να υπάρξει ενδιαφερόμενος επενδυτής, με τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και χωρίς να εκποιηθούν τα επιμέρους στοιχεία που συνθέτουν το ενεργητικό της.

Προς την κατεύθυνση αυτή συντονίζονται όλες οι ενέργειες των αρμοδίων φορέων».

Το μόνο που φαίνεται οτι έχει αλλάξει απο την πολιτική της Φ. Γεννηματά είναι πως τελικά θα πωληθεί ενεργητικό της εταιρείας μεσω πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (γήπεδο, χυτήριο, αποθέματα υλών, ταινίες μετάλλων, κτλ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ