Αναβάθμιση F-16: Ποιοι είναι οι στόχοι – Πώς θα προχωρήσει το πρόγραμμα

F-16

Αναβάθμιση F-16: Ποιοι είναι οι στόχοι που βάζει για το πρόγραμμα o Αρχηγός ΓΕΑ. Πότε θέλουμε να έρθει στην Ελλάδα το πρώτο Viper.
 
 
«Στόχος μας είναι να παραλάβουμε το πρώτο Viper το αργότερο έως τα Χριστούγεννα του 2019» έτσι ώστε να ανοίξει η γραμμή παραγωγής στην ΕΑΒ για να βγουν τα αναβαθμισμένα F-16. Αυτός είναι ο στόχος της Πολεμικής Αεροπορίας σύμφωνα με τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, στην ενημέρωση που έκανε χθες στους στρατιωτικούς συντάκτες.
Σχολιάζοντας τα όσα έχουν γραφτεί και ακουστεί για ασυμβατότητα κάποιων συστημάτων των Viper πάνω στα F-16 Block 52, ο Αρχηγός ΓΕΑ τόνισε ότι είναι τέτοιου είδους προβλέψεις είναι πρόωρες από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει μπει το σύστημα επάνω στο πρώτο αεροσκάφος. Από τη στιγμή που «δεν ήρθαν οι άνθρωποι εδώ να βάλουν τα κουτιά επάνω, να ανοίξουν να δούμε δουλεύουν δεν δουλεύουν. Να τα κλείσουμε, να τα κατεβάσουμε. Να προετοιμαστεί το αεροπλάνο, για να μπει πλέον στη διαδικασία δοκιμών και σε πτήση και στο έδαφος. Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ και να πιστέψω, ότι αυτοί οι οποίοι χτίσανε αυτά τα προγράμματα στο τέλος δεν θα δουλεύουν», τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΑ.
Και συμπλήρωσε: «Θέλω οι δοκιμές να γίνουν πριν τις γιορτές και το αεροπλάνο μας να φύγει πριν από τις γιορτές. Αυτή είναι η επιδίωξή μας».
Αναφοριά με το πρόγραμμα ο Αρχηγός ΓΕΑ Χρήστος Χριστοδούλου τόνισε ότι ευελπιστεί ότι δεν θα χρειαστούν 20 μήνες δοκιμών, που είναι στην αρχική συμφωνία, αλλά ότι θα τελειώσει πολύ πιο γρήγορα. «Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να στηθεί το πρόγραμμα» σημείωσε.
Αναλυτικά όσον αφορά το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 αυτό που έχουν γίνει είναι:
Ήδη διεξήχθη η πρώτη σύσκεψη για την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης των F-16 με τη συμμετοχή φορέων της κυβέρνησης των ΗΠΑ, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Lockheed Martin Aero.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα κύρια σημεία του προγράμματος και παρασχέθηκαν εκατέρωθεν πληροφορίες και διευκρινίσεις με σκοπό τη δρομολόγηση των απαραίτητων για την έναρξή του ενεργειών.
Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκαν τα βασικά χρονοδιαγράμματα εργασιών, καθώς και σημαντικές πτυχές της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί και αφορούν σε θέματα συνεργασίας και προετοιμασίας των εμπλεκόμενων φορέων, διαλειτουργικότητας των συστημάτων του αεροσκάφους και ασφάλειας χώρων και διεργασιών που σχετίζονται με την αναβάθμιση των αεροσκαφών. Εκφράζεται δε η ελπίδα ότι η υλοποίηση του προγράμματος μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών θα ξεκινήσει σε χρόνο μικρότερο από του τεθέντος χρονοδιαγράμματος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ