Ήταν αναμενόμενο να ξεκινήσει έρευνες…..

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

Γράφει ο Στέλιος Φενέκος, Υποναύαρχος ΠΝ ε.α. 

 

Εδώ και πολλές εβδομάδες, (από την τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ερντογάν) επισημαίνω δημόσια ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, ότι προς το τέλος της άνοιξης θα βγάλει πάλι τα ερευνητικά σκάφη (εκμεταλλευόμενος την Ουκρανική κρίση και τις εξελίξεις που δρομολογούνται εντός του ΝΑΤΟ γι’ αυτήν), αρχικά σε περιοχές που αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, καθώς και στην Κύπρο, όπου αργότερα πολύ πιθανόν να βγάλει και τα γεωτρύπανα.

Και ότι για να το κάνει αυτό, θέλει να στηριχθεί σε μία πλασματική νομιμοποίηση, την οποία θα προσπαθήσει να την δημιουργήσει αυξάνοντας τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, προκειμένου να υπάρξουν εντάσεις,  κατηγορώντας την Ελληνική πλευρά ότι είναι επιθετική και ότι τον προκαλεί, αφού ο εναέριος χώρος των 10 νμλ έναντι των 6 νμλ χωρικής θάλασσας είναι κατ αυτόν παρανομία.

Το US State Department μάλιστα τοποθετήθηκε πρόσφατα, ότι αυτό το θέμα είναι ζήτημα που θα πρέπει οι δύο πλευρές να λύσουν με συζητήσεις μεταξύ τους.

Έκπληξη δεν δικαιολογείται για όλα αυτά!

Και είναι να απορεί κάποιος ποιος ήταν ο σκοπός της τελευταίας συνάντησης του ιδίου του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν, ει μη μόνον η προσπάθεια του Ερντογάν να παραπλανήσει τους πάντες για τις δήθεν καλές προθέσεις του για να επιλυθούν τα προβλήματα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Και μάλιστα χωρίς να σταματήσει ούτε στιγμή τις παράνομες διεκδικήσεις του και την επιθετική του συμπεριφορά, κατηγορεί σήμερα την Ελλάδα ότι τον προκαλεί και ότι οι δράσεις του αυτές νομιμοποιούνται έτσι, ως απάντηση στις υποτιθέμενες παραβιάσεις και διεκδικήσεις της “προκλητικής Ελλάδος”.

Όλα αυτά θα προσπαθήσει να τα περάσει και στις νέες ρυθμίσεις, τα κείμενα και τα δόγματα του ΝΑΤΟ που αναθεωρούνται μετά την εισβολή της Ρωσίας, αλλά και να υφαρπάξει σιβυλλικές και εξισορροπητικές δηλώσεις από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και άλλες χώρες.

 


Περισσότερα άρθρα από το Στέλιο Φενέκο:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ