Αναχώρησε για το Westpoint η ελληνική ομάδα της ΣΣΕ

ΣΣΕ WEST POINT

Με τις σημαίες της ΣΣΕ, της Ελλάδας και της Μάνης στις αποσκευές της αναχώρησε χθες για το Westpoint των ΗΠΑ η ελληνική ομάδα των Ευελπίδων που θα συμμετάσχει στους διεθνείς στρατιωτικούς αγώνες
 
Με τις ευχές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από όλους τους Ευέλπιδες αλλά και όλων των Ένοπλων Δυνάμεων να τους ακολουθούν αναχώρησε χθες το απόγευμα η 11μελής ελληνική ομάδα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων για το Westpoint των ΗΠΑ.
Είναι πρώτη φορά, όπως είχαμε γράψει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ στο Armynow.net που ελληνική ομάδα της ΣΣΕ η οποία επιλέχτηκε μέσα από μια απαιτητική διαδικασία θα συμμετάσχει στους μεγάλους διεθνείς στρατιωτικούς αγώνες που θα διεξαχθούν από 8 έως 12 Απριλίου στη Στρατιωτική Ακαδημία (United States Military Academy – USMA) στο Westpoint της Νέας Υόρκης.
Οι 11 Ευέλπιδες (9 άντρες και 2 γυναίκες) με επικεφαλής δύο Υπολοχαγούς Διμοιρίτες της Σχολής Ευελπίδων έφτασαν στο αεροδρόμιο λίγο πριν την αναχώρηση για τις ΗΠΑ κρατώντας τις σημαίες της ΣΣΕ και φυσικά της Ελλάδας. Μαζί τους όμως μεταφέρουν και μια ακόμα σημαία, αυτή της Μάνης με τη φράση: Νίκη ή Θάνατος.
Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι ξεκάθαρο: Πάνε να αγωνιστούν σαν απόγονοι των Σπαρτιατών του Λεωνίδα.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Παρασκευή και το Σάββατο 12-13 Απριλίου. Μέχρι τότε οι Ευέλπιδες θα έχουν τις σχετικές ενημερώσεις, αναγνωρίσεις, η απαραίτητη ρύθμιση και μηδενισμός των όπλων που θα τους χορηγηθούν, κλπ. Την Κυριακή θα γίνουν οι απονομές και η ελληνική ομάδα αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα τη Δευτέρα.
Να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή και μόνο για πρώτη φορά ελληνικής ομάδας στους συγκεκριμένους αγώνες αποτελεί από μόνο του γεγονός. Αυτό καθώς η προετοιμασία και μόνο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στη συνέχεια στα αγωνίσματα είναι ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη.
Ο διαγωνισμός με την ονομασία «Sandhurst Military Skills Competition»  θεωρείται ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός στρατιωτικών δεξιοτήτων και αφορά αποκλειστικά σε σπουδαστές Στρατιωτικών Ακαδημιών.
Το 2019 θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό 48 ομάδες από 13 κράτη (Αυστραλία, Βραζιλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ιαπωνία, Καναδάς, Κολομβία, Ταϊλάνδη, Μεγάλη Βρετανία με 2 ομάδες, Μεξικό, Νότια Κορέα, Χιλή), ενώ οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν με 16 ομάδες από τις Ακαδημίες των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ακτοφυλακής και 16 ομάδες από τα Πανεπιστήμια που υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα για Έφεδρους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων (Reserve Officers’ Training Corps – ROTC).
Εμείς εδώ από το Armynow.net ευχόμαστε ολόψυχα στους Έλληνες Ευέλπιδες καλή επιτυχία και να σηκώσουν όσο ψηλότερα γίνεται και τη σημαία της σχολής αλλά και της Ελλάδας.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ