«Ανέντιμος» ο Δένδιας λέει ο Τσαβούσογλου αλλά ανακοίνωσε συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν

ΔΕΝΔΙΑΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Στη «ανέντιμη συμπεριφορά» του Νίκου Δένδια αλλά και στην πολιτική της Τουρκίας για το Κυπριακό αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες, Τρίτη, στο τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk.

Συγκεκριμένα, ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στην επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Άγκυρα δήλωσε: «Ο υπουργός Δένδιας δεν συμπεριφέρθηκε έντιμα και δεν ήταν ειλικρινής και πριν από τη συνέντευξη τύπου η ελληνική πλευρά μας είχε πει ότι δεν θα χρησιμοποιούσε κάποια φράση η οποία θα δημιουργούσε πρόβλημα. Με αυτή την προσέγγιση όμως που επέδειξε η ελληνική πλευρά δεν θα είναι εύκολο να προχωρήσουν πάρα πέρα οι σχέσεις. Εμείς παρόλα αυτά είμαστε έτοιμοι χωρίς προϋποθέσεις να συζητήσουμε θέματα των οποίων οι λύσεις είναι πιο εύκολες».

Ο Δένδιας θα με προσκαλέσει στην Αθήνα

Όπως τόνισε ακόμα «Συμφωνήσαμε σε έναν οδικό χάρτη στη συνάντηση με τον πρόεδρό μας. Ο Δένδιας θα με προσκαλέσει στην Αθήνα. Μετά τη συνάντησή μας, θα κανονίσουμε και συνάντηση του προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Θα αποφασίσουμε για αυτό αργότερα. Ο πρόεδρός μας είπε, ‘είμαι πάντα έτοιμος να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη’».

Για το Κυπριακό, ο Τσαβούσογλου είπε ότι «επί 53 χρόνια συζητάμε για μια ομοσπονδιακή λύση. Οι συζητήσεις δεν έχουν ευοδωθεί. Δεν βρέθηκε κάποια λύση. Επομένως θα βάλουμε στο τραπέζι τη λύση των δύο κρατών».

«Το πολεμικό μας ναυτικό έπραξε τα δέοντα»

Στο θέμα του γαλλικού ερευνητικού σκάφους νότια της Κρήτης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου καταλόγισε «κακή» πρόθεση στην Ελλάδα.

«Ο πρόεδρος μας έχει σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών και ο δήμαρχος Μπακογιάννης είναι φίλοι μας.

Άλλη μια ένδειξη ότι δεν είχαν καλές προθέσεις ήταν ότι την επόμενη μέρα (της επίσκεψης Δένδια στην Άγκυρα), το γαλλικό ερευνητικό πλοίο προσπάθησε να εισέλθει στην υφαλοκρηπίδα μας υπό τη συνοδεία μίας ελληνικής φρεγάτας. Εάν αυτό το πλοίο είχε ζητήσει την άδειά μας να κάνει επιστημονική έρευνα στην υφαλοκρηπίδα μας, θα απαντούσαμε θετικά. Όπως και τα πλοία μας μπορούν να διεξάγουν επιστημονικές έρευνες αλλού. Δεν είμαστε μια χώρα κλειστή σε τέτοια θέματα. Αρκεί να σέβονται την υφαλοκρηπίδα μας. Δυστυχώς δεν υπήρχε καλή πρόθεση.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ