Ανησυχία για την παρουσία αμερικανικού υποβρυχίου στη Μεσόγειο

Αμερικανικό υποβρύχιο, οπλισμένο με πυραύλους «Τόμαχοκ», βρίσκεται στο λιμάνι της Μάλτας. Επιμένει η Μόσχα στις καταγγελίες περί νέας επίθεσης εις βάρος της Συρίας.

 

Στη θάλασσα της Μεσογείου βρίσκεται ένα αμερικανικό υποβρύχιο, το οποίο είναι οπλισμένο με πυραύλους «Τόμαχοκ», εν μέσω των προειδοποιήσεων της Μόσχας για νέα επίθεση εις βάρος της Συρίας.

Το αμερικανικό υποβρύχιο βρίσκεται στο λιμάνι του Γιβραλτάρ, στην πύλη εισόδου δηλαδή, της Μεσογείου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Gibraltar Chronicle», πρόκειται για μία «προγραμματισμένη επίσκεψη», η οποία μάλιστα βρίσκεται εις γνώση του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Η ισπανική ακτοφυλακή, ωστόσο, φέρεται να επιχείρησε να προσεγγίσει το υποβρύχιο. Όμως, εμποδίστηκε από τις τοπικές αρχές του Γιβραλτάρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που αμερικανικό υποβρύχιο διαπερνά τα στενά του Γιβραλτάρ, μετά την εκτόξευση πυραύλων «Τόμαχοκ» από το υποβρύχιο «USS John Warner» εναντίον της Συρίας, τον περασμένο Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι η Μόσχα έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες για πιθανή επίθεση με χημικά, με στόχο να κατηγορηθεί η Δαμασκός και να δικαιολογηθεί τυχόν νέα αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

 

Πηγή: sputniknews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ