Ανοιχτή Πρόσκληση στους 10 Επίτιμους και στην κοινωνία

Ανοιχτή Πρόσκληση στους 10 Επίτιμους και στην κοινωνία

Κι εκεί που όλα είναι καλά και όλα πάνε περίφημα βγαίνει μια επιστολή δέκα Επίτιμων Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και Μεγάλων Σχηματισμών που λέει εν ολίγοις πως αρμενίζουμε στραβά. Είναι έτσι ή μήπως είναι στραβός ο γιαλός;

Εδώ και χρόνια, ο μοναδικός χώρος της Ελληνικής κρατικής μηχανής που δουλεύει με οποιοδήποτε καθεστώς, οποιεσδήποτε συνθήκες και οποιαδήποτε κοινωνική κατάσταση είναι αυτός των Ενόπλων Δυνάμεων. Με στρατιωτικούς που ΠΑΝΤΑ κάνουν το καθήκον τους, με τους στρατεύσιμους να είναι ΠΑΝΤΑ στην πρώτη γραμμή (όχι όλοι αλλά το 80% αυτών) και με μια κοινωνία να αισθάνεται πως οι Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν αυτή και μόνον αυτή.
Οι κομματικές παρεμβάσεις στη λειτουργία του στρατεύματος δεν κατάφεραν να το διαλύσουν, η οικονομική κρίση χαλύβδωσε τα στελέχη αφού παρά τη συστηματική τους φτωχοποίηση παραμένουν στη θέση τους και μάλιστα πιο συνειδητοποιημένοι από πριν. Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία εξέπνευσε και τα «λαμόγια» που έκαναν τις μικροδουλειές παρέμειναν κι επιβιώνουν τρώγοντας την πέτσα που απέμεινε από τις αμυντικές δαπάνες. Η κομματική σήψη όλων σχεδόν των πολιτικών σχηματισμών δε μπόρεσε να πλήξει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά τα απόνερα της είτε με τη μορφή άμεσης παρέμβασης στο εσωτερικό του στρατεύματος είτε με τη μορφή έμμεσης στόχευσης προσώπων και καταστάσεων έχει επηρεάσει τη λειτουργία τους.
Τα καλά του παρελθόντος με τα κάθε είδους «λαμόγια» που περιφέρονται σε γραφεία, εκδηλώσεις, στρατόπεδα και υπηρεσίες, με διάφορες μορφές, επιστήμονες, αναλυτές δημοσιογράφοι, παράγοντες, προμηθευτές και πολλά άλλα, συνεχίζουν να δίνουν βροντερό παρόν. Επιβιώνουν γιατί κανείς δεν έχει το θάρρος και τη δύναμη να τους στείλει. Κι οποίος έχει τέτοια συμπεριφορά από τους ανώτατους αξιωματικούς πάει σπίτι του ακόμη κι αν είναι με διαφορά ο πιο ικανός. Το ζήσαμε πρόσφατα.
Προσκαλούμε λοιπόν και προκαλούμε ΌΛΟΥΣ τους εν ζωή Επίτιμους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων, όλους τους ανωτάτους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, ΌΛΟΥΣ τους εν ζωή Υπουργούς και πολιτικούς που διετέλεσαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ενημερώσουν ανοιχτά την κοινωνία για το τι συνέβαινε και το τι συμβαίνει. Καλούμε τους Επίτιμους να θέσουν τα θέματα σε ανοιχτό διάλογο, να τα πούνε ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΑ, να δώσουν το στίγμα για το πως είναι να διαχειρίζεσαι τις ζωές των νέων αυτής της Πατρίδας, πως είναι να διαχειρίζεσαι τα «λαμόγια» κάθε λογής, τους κομματικούς “τίποτες”, εκείνους που θέλουν να κάθονται προσοχή άνθρωποι με υπερηφάνεια και αξία μπροστά σε ξερόλες και γλύφτες, πως είναι τέλος να έχουν όλοι απαιτήσεις απ’ αυτούς. Καλούμε τους πολιτικούς προϊσταμένους να μας πούνε και να ενημερώσουν την κοινωνία για το έργο τους, για τους ανθρώπους που χρησιμοποίησαν σε θέσεις κλειδιά, για τα οπλικά συστήματα που επέλεξαν και τον τρόπο που το έκαναν και επίσης για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Όποιος έχει κάτι να πει ας το πει δημόσια, όποιος μπορεί να σταθεί μπροστά στην κοινωνία ας το κάνει, όποιος διαθέτει το κύρος και την προσωπικότητα για να μας παραθέσει το έργο του κι όχι την εικόνα του, ας προσέλθει σ’ αυτόν το διάλογο. Το ArmyNow.Net δεσμεύεται να διοργανώσει μια εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο στην οποία θα παρουσιαστούν όλα τα επιχειρήματα, όλες οι απόψεις, όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα. Θεωρούμε πως η κοινωνία θα είναι παρούσα, θα ενδιαφερθεί και θα κρίνει όλους και όλα. Περιμένουμε λοιπόν, ο διάλογος θα θέλαμε ν’ ανοίξει άμεσα, ν’ ανοίξει ενδεχομένως με την απάντηση των δέκα Επίτιμων Ανωτάτων Αξιωματικών στο απλό ερώτημα: Τι άλλο έχετε να μας πείτε που δεν το είπατε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ