Αντιαεροπορικά όπλα λέιζερ για το Στρατό των ΗΠΑ!

Ο Στρατός των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πενταετές πρόγραμμα που αφορά στα αντιαεροπορικά όπλα λέιζερ υψηλής ισχύος.  

 
 
Μετάφραση – επιμέλεια; Αναστάσιος Μητρόπουλος
Στα πλαίσια αυτού το προγράμματος, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επιτυχημένες δοκιμές σε δύο πρωτότυπα όπλα λέιζερ ισχύος 5 και 10 Kilowatt αντίστοιχα, ώστε να δοκιμαστεί η υπόψη τεχνολογία.
Οι δοκιμές ήταν τόσο επιτυχημένες, ώστε  ο στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να δοκιμάσει ένα λέιζερ  ισχύος 50 KW το επόμενο έτος. Η μετάβαση σε λέιζερ 50 KW θα προσφέρει μεγαλύτερο δραστικό βεληνεκές και περισσότερη καταστροφικότατα από τα σημερινά όπλα ισχύος 5 KW και 10 KW.
Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι αξιωματούχοι του προγράμματος, απώτερος σκοπός είναι η ανάπτυξη ενός όπλου ισχύος 100 KW μέχρι το 2022.
Ένα από τα πλεονεκτήματα του όπλου είναι ότι δε θα απαιτεί εξειδικευμένους μηχανικούς  για τη λειτουργία του και η εκπαίδευση του προσωπικού μπορεί να ολοκληρωθεί σε δύο μόνο εβδομάδες.
Οι υπεύθυνοι  του προγράμματος συνεργάζονται συνεχώς με τις βιομηχανίες και τα τοπικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ώστε να επιτύχουν περαιτέρω πρόοδο σε αυτόν τον τομέα.
Επιπλέον, προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα «Κέντρο Υψηλής Ενέργειας» στο Redstone Arsenal της Αλαμπάμα, στο οποίο θα επικεντρωθεί η εξέλιξη και οι δοκιμές των συστημάτων αυτών.
Απώτερος σκοπός του προγράμματος, είναι αυτά τα προηγμένα οπλικά συστήματα λέιζερ να μπορούν να προσαρμοστούν σε τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων.
Τον περασμένο Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία δοκιμές ενός όπλου λέιζερ ισχύος 5 KW εγκατεστημένου σε θωρακισμένο όχημα Stryker, με την επωνυμία Mobile Expeditionary High Enegry Laser (MEHEL), στο Fort Sill της Οκλαχόμα.
Το αυτοκινούμενο σύστημα στην τελική του μορφή αφού ενσωματωθεί στο σύστημα Διοίκησης και Ελέγχου Μάχης, θα μπορεί να παράσχει μια αποτελεσματική και χαμηλού κόστους αντιαεροπορική ικανότητα στο πεδίο των επιχειρήσεων.

όπλα λέιζερ
Όπλο λέιζερ ισχύος 5 kilowatt εγκατεστημένο σε θωρακισμένο όχημα Stryker, κατά τη διάρκεια δοκιμών.

πηγή: defencetech.org

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ