Άνω κάτω τα μικρά κόμματα για την Συμφωνία των Πρεσπών

Σε περιδίνηση βρίσκονται τα τέσσερα μικρά κόμματα ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, ΚΙΝΑΛ και Ένωση Κεντρώων ελέω Συμφωνίας των Πρεσπών και της ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.
Η κινητικότητα των προηγούμενων ημερών σήκωσε τελικά μεγάλα κύματα με βουλευτές να πηγαίνουν και να έρχονται και οι Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες να κινούνται στα όρια της ύπαρξης.
Με πρώτους και καλύτερους τους ΑΝΕΛ οι οποίοι εκτός από την αποχώρηση τους από την κυβέρνηση μέτρησε χθές μείον δύο βουλευτές (Κουντουρά και Κόκκαλης) οι οποίοι δήλωσαν ότι θα στηρίξουν την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα δύο βουλευτές (Ζουράρις και Παχριστόπουλος) έχουν δηλώσει εδώ και καιρό ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης ενώ ο δεύτερος θα δώσει ψήφο και στη Συμφωνία και θα παραιτηθεί. Πρίν προλάβουν όμως οι ΑΝΕΛ να μείνουν με πέντε βουλευτές και σε λιγότερο από ένα 24ωρο σήμερα ανακοινώθηκε η προσχώρηση του ανεξάρτητου βουλευτή Αριστείδη Φωκά προερχόμενο από την Ένωση Κεντρώων.
Στο ΠΟΤΑΜΙ έχουν μοιραστεί σε παραπόταμους με τον Σπύρο Δανέλη να αποφασίζει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση και ξεκάθαρη στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών και τελικά να διαγράφεται από την ΚΟ του κόμματος. Το παράδοξο στο ΠΟΤΑΜΙ είναι ότι έχει αποφασίσει ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία αλλά δύο από τους βουλευτές έχουν διαχωρίσει τη θέση του (Ψαριανός και Αμυράς) οι οποίοι έχουν κλείσει ήδη θέσεις στη ΝΔ. Στους υπόλοιπους τρείς Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης ενώ έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν τη Συμφωνία μετά την διαφοροποίηση του Σ. Δανέλη υποστηρίζουν ότι θα το επανεξετάσουν!
Στο ΚΙΝΑΛ ο Θ.Θεοχαρόπουλος έχει διαχωρίσει και αυτός τη θέση του από την επίσημη και δηλώνει ότι ενδέχεται να ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών ο οποίος όμως ως πρόεδρος κόμματος δεν κινδυνεύει με κάποια διαγραφή. Το πρόβλημα του ΚΙΝΑΛ εντοπίζεται σε πολλά στελέχη του που εδώ και μέρες δηλώνουν ο ένας μετά τον άλλο (τελευταίος ο Παπαγαννάκης) οι οποίοι παραιτούνται δαμαρτυρόμενοι ακόμα και προσωπικά προς την Φώφη Γενηματά για τη θέση του κόμματος.
Τέλος, όσον αφορά την Ένωση Κεντρώων συνεχίζει και παραμένει με ΚΟ απλά και μόνο επειδή το θέλει ο βουλευτής του Γ. Σαρίδης ο οποίος ψήφισε τον κυβερνητικό προϋπολογισμό και όπως έχει δηλώσει θα έδινε και ψήφο εμπιστοσύνης αν δεν συνδεότανε με την Συμφωνία των Πρεσπών.
Αύριο τα μεσάνυχτα είναι η ψήφος εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση ενώ η Συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται τις επόμενες ημέρες και μέχρι τέλος του μήνα θα βρίσκεται στην Βουλή για κύρωση. Όπως φαίνεται λοιπόν μέχρι το τέλος του μήνα το μπερδεμένο κουβάρι στα μικρά κόμματα θα ξετυλιχτεί και θα ξαναμαζευτεί για να διαμορφωθεί η τελική κοινοβουλευτική τους εικόνα. Το μέλλον όμως μάλλον διαγράφεται αρνητικό στα όρια της ύπαρξης τους στην επόμενη ημέρα και μετά τις εκλογές που πλησιάζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ