ΑΝΥΕΘΑ: Σύσκεψη για συμμετοχή των ΕΔ στην ανακύκλωση

Την δυνατότητα συμμετοχής των ΕΔ στο πρόγραμμα ανακύκλωσης συζητήθηκε σε σύσκεψη υπό τον ΑΝΥΕΘΑ Π. Ρήγα με μέλη του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης

 

 

Ο ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτης Ρήγας συγκάλεσε, σήμερα Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ, με τη συμμετοχή του ίδιου και των Δημήτρη Πολιτόπουλου, προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), Χαράλαμπου Μπιλίνη, μέλους του ΔΣ του ΕΟΑΝ, Χριστίνας Ευθυμιάτου, μέλους του ΔΣ του ΕΟΑΝ και Γιώργου Μπαλάφα, Διευθυντή ΠΓ ΑΝΥΕΘΑ.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια προηγούμενων επαφών, για την επιτάχυνση των ενεργειών που αφορούν ζητήματα περιβαλλοντικής και ενεργειακής διαχείρισης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Συζητήθηκε ευρύ φάσμα θεμάτων και διαπιστώθηκαν, αφενός η συναντίληψη στην ισχυροποίηση του πεδίου των κοινών δράσεων στην πράξη και αφετέρου η κοινή βούληση για την άμεση προώθηση ορισμένων προγραμμάτων.

Λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις/προβλέψεις του νόμου 4496/2017 για την ανακύκλωση, τον πληθυσμό που τα στρατόπεδα και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις εξυπηρετούν, το είδος των απορριμμάτων στα στρατόπεδα, το γεγονός ότι τόσο τα απόβλητα συσκευασιών, όσο και τα οργανικά είναι πολλά και συγκεντρωμένα, τις λειτουργίες/δρατηριότητες (ΚΨΜ, μαγειρεία, ΚΑΑΥ, Λέσχες, κτίρια διοίκησης κ.α.), τη δυνατότητα εθελοντικής συμμετοχής και ευαισθητοποίησης, καθώς και το υψηλό επίπεδο οργάνωσης των ΕΔ, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δυνατότητα εφαρμογής του προγράμματος «Διαλογή στην Πηγή και Ανακύκλωση Απορριμμάτων – Διαχείριση Ειδικών Αποβλήτων».

Κοινό συμπέρασμα ήταν ότι, με προϋποθέσεις σωστής και ευρείας ενημέρωσης και οργάνωσης, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι μεγάλα, καθώς με τον τρόπο αυτό θα εκτραπούν από την ταφή μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας και βιοαποβλήτων.

Για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων θα πραγματοποιηθούν σύντομα νέες συσκέψεις.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ