ΑΟΖ – αγωγοί: Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής στο ΥΠΕΞ

ΑΟΖ και αγωγοί: Η Ελλάδα θα μπορούσε να παίξει έναν κρίσιμο ρόλο στην ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης αλλά και να κερδίσει χρήματα από τον φυσικό της πλούτο.

 

Ισχύουν όλα όσα ακούμε κατά καιρούς για τα μυθικά κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο;

Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και να βγάλει πάρα πολλά λεφτά από το πετρέλαιο και το φυσικό αερίο;

Θα γίνει η χώρα το κρίσιμο σταυροδρόμι αγωγών που θα εξασφαλίζει την ενέργεια της Ευρώπης και ταυτόχρονα την ασφάλεια της χώρας;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα απασχολήσουν μια κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργείου Εξωτερικών.

Αφού αύριο στις 12:00 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Εξωτερικών, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών,  Νίκου Κοτζιά.
 

Το κύριο θέμα που θα απασχολήσει το Συμβούλιο θα είναι οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας. Για αυτό και στη συνεδρίαση θα λάβει μέρος ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης.

Ένα θέμα  το οποίο σαφώς σχετίζεται με το Αιγαίο και την ΑΟΖ αλλά και την συμπεριφορά καθώς και τις αξιώσεις της Τουρκίας η οποία σταθερά σε κάθε προσπάθεια ενεργειακής αναβάθμισης της χώρας μας απαντά με προκλήσεις και απειλές.

Σε αυτή την σκακιέρα κρίσιμο είναι να εξεταστούν οι δυνατότητες, τα ρίσκα που θέλει να πάρει και φυσικά οι συμμαχίες που έχει η χώρα στο εξωτερικό.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ