Απάντηση ΥΠΕΘΑ στην προκλητική επίθεση ΠΟΕΔΗΝ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Σκληρή ανακοίνωση – απάντηση από το ΥΕΘΑ στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για σοβαρά λάθη στην περισυλλογή των πυρόπληκτων και την περίθαλψη των εγκαυματιών
 
 
Σε ανοιχτή σύγκρουση οδηγούνται ΠΟΕΔΗΝ και ΥΠΕΘΑ μετά την καταγγελία της πρώτης  για σοβαρά λάθη στην περισυλλογή των πυρόπληκτων και την περίθαλψη των εγκαυματιών.
Το ΥΠΕΘΑ δεν σήκωσε απλά το γάντι αλλά με μια σκληρή ανακοίνωση – απάντηση δε διαψεύδει  απλά την ΠΟΕΔΗΝ αλλά την καταγγέλει ως κατευθυνόμενη και ότι στόχος της αποτελεί ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Οπως και να έχει πάντως τέτοιου είδους ανακοινώσεις – καταγγελίες, όποιος κι αν είναι ο πραγματικός στόχος, στρέφονται ενάντια στις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και προκαλούν.
Ειδικότερα όπως σημειώνει στην ανακοίνωση το ΥΠΕΘΑ:
«Με ψευδείς ισχυρισμούς και χωρίς ντροπή, η κατευθυνόμενη ΠΟΕΔΗΝ επιτίθεται στις Ένοπλες Δυνάμεις για να πλήξη τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.
Τα στοιχεία όμως τη διαψεύδουν. Η Φρεγάτα «ΕΛΛΗ» όχι μόνο κατέπλευσε έγκαιρα στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Αττικής, αλλά ανέλαβε το έργο συντονισμού των υπολοίπων πλωτών μέσων που βρίσκονταν στην περιοχή.
Όσον αφορά την κατανομή των εγκαυματιών και των τραυματιών στα νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Τα στρατιωτικά νοσοκομεία ετέθησαν σε άμεση ετοιμότητα. Το Υπουργείο Υγείας ζήτησε μόνο τη διάθεση δύο ασθενοφόρων. Νοσηλεύτηκαν 14 περιστατικά όπως ζητήθηκε.

Τι κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ στην  ανακοίνωση

Νωρίτερα η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοινωσή της είχε υποστηρίξει ότι:
«Ο κος Καμμένος έστειλε σκάφη για να περισυλλέξει τους πυρόπληκτους από το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι 6 ώρες μετά χωρίς να συνοδεύονται από γιατρούς για να κάνουν τη διαλογή στην επιβίβαση. Προηγήθηκαν οι πιο δυνατοί και όχι οι τραυματίες. Τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία ήταν σε επιφυλακή χωρίς τελικά να διακομισθεί ούτε ένας εγκαυματίας αν και έγινε χαμός», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ.
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διερωτώνται «γιατί δεν διακομίστηκε κανείς εγκαυματίας στο Ναυτικό Νοσοκομείο, στο 251, στο 401 και στο ΝΙΜΤΣ αν και ήταν πιο κοντά στη φωτιά από τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και διακομίστηκαν όλα τα περιστατικά στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»;
Μάλιστα όπως υποστηρίζουν «οι τραυματίες και εγκαυματίες που διακομίστηκαν στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ νοσοκομείο μας κατήγγειλαν ότι έμειναν επί ώρες στη θάλασσα και τα πρώτα σκάφη του στρατού και του λιμενικού τους πλησίασαν έξι ώρες αφότου είχαν προσεγγίσει τα ιδιωτικά σκάφη. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι ο κος Καμμένος δεν φρόντισε τα σκάφη του στρατού και του Λιμενικού να συνοδεύονται από ένα στρατιωτικό γιατρό για να κάνει την διαλογή των πυρόπληκτων που επιβαίνουν στα σκάφη, ώστε να προηγηθούν οι βαρύτερα τραυματίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ