Απίστευτο! Έβαλαν χάρτινο στρατιώτη σκοπό…

Και όμως συνέβη και αυτό. Χάρτινος στρατιώτης “στεκόταν” σκοπός σε στρατόπεδο! Την απίστευτη ανακάλυψη έκανε πολίτης που δεν πίστευε στα μάτια του…

 

Το απίθανο συνέβη! Για κάποιο λόγο σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο “ανατέθηκε” σε χάρτινο στρατιώτη η φρούρηση σκοπιάς στην περίμετρό του.

Ένας πολίτης που μάζευε κάπαρη κοντά στην περίμετρο είδε από μακριά τον χάρτινο σκοπό και τον χαιρέτησε θεωρώντας πως επρόκειτο για πραγματικό στρατιώτη.

Όταν ο “σκοπός” δεν αντέδρασε ο πολίτης πλησίασε πιο κοντά. Και πάλι όμως ο χάρτινος φρουρός, όπως ήταν φυσικό, δεν αντέδρασε.

Ακολούθως επιχείρησε να πλησιάσει περισσότερο προς τη σκοπιά φοβούμενος ότι κάτι έπαθε ο «σκοπός»

 
 

Όταν ο πολίτης έφτασε κοντά στην σκοπιά αντελήφθη έκπληκτος πως ο στρατιώτης ήταν απλώς από χαρτόνι!

Επρόκειτο για ένα ομοίωμα. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο πολίτης πλησίασε και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε στρατιώτης αλλά μόνο ένα ομοίωμα από χαρτόνι.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς ανέφερε ότι τα ομοιώματα έχουν τοποθετηθεί για σκοπούς εκπαίδευσης, μάλιστα γίνονται σκέψεις να υπάρξει επέκταση της πρακτικής και σε άλλα στρατόπεδα,αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς.
 

Τώρα το τι σκοπούς εκπαίδευσης εξυπηρετούν τα χάρτινα ομοιώματα η ΕΦ το γνωρίζει. Σε κάθε περίπτωση όμως η εντύπωση που προκαλείται μάλλον δεν είναι η καλύτερη δυνατή τόσο εντός των τειχών όσο και στην απέναντι πλευρά.

Πάντως την σταδιακή μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες είχε αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου από τον Φεβρουάριου του 2016.

Όπως είχε δηλώσει τότε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, το Υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε τη μείωση της θητείας στους 18 μήνες για τους οπλίτες της 2015 Β’ ΕΣΣΟ, οι οποίοι απολύθηκαν τον Ιανουάριο του 2017, και σε 14 μήνες για τις μελλοντικές ΕΣΣΟ.

 

Μήπως τελικά οι χάρτινοι σκοποί δεν υπάρχουν στις σκοπιές μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος;
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ