Αποκάλυψη: Πώς εγκλώβισαν την Τουρκία με τους Κούρδους στη Συρία

Εγκλωβισμένη ανάμεσα στις δυο υπερδυνάμεις ΗΠΑ Και Ρωσία εμφανίζεται η Τουρκία σε αποκαλυπτικό και πρόσφατο δημοσίευμα της αντιπολιτευόμενης τουρκικής εφημερίδας «Σοζτζιού».
Οι Αμερικανοί φαίνεται να προωθούν την δημιουργία του Κουρδικού κράτους στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας και όλα δείχνουν ότι η γειτονική μας χώρα έχει εγκλωβιστεί και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.
Δείτε τι αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, στο κείμενο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα greece4greeks, του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου:

Όταν οι ΤΕΔ είχαν ξεκινήσει στη Συρία την επιχείρηση που την ονόμασαν «Ασπίδα του Ευφράτη», την είχαν ξεκινήσει μαζί με τις ΗΠΑ. Στόχος μας ήταν η εξασφάλιση των νοτίων συνόρων της χώρας μας.
Γι’ αυτό προτεραιότητα ήταν η απομάκρυνση του IŞİD από την περιοχή και στη συνέχεια να μπορεί να λεχθεί «στοπ» στο μόρφωμα των Κούρδων. Για τις ΗΠΑ στόχος ήταν ο αγώνας με το IŞİD. Φυσικά αυτός ήταν ο εμφανής στόχος.
Ωστόσο υπήρχε και μη εμφανής στόχος, που μέχρι εκείνη την ημέρα δεν τον έλεγαν, μέχρι που αποκαλύφθηκε κατά τη σύσκεψη Τούρκων και Αμερικανών Δκτών, που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση του Ιντζιρλίκ.
Εκείνη τη μέρα στην Αεροπορική Βάση του Ιντζιρλίκ, Αμερικανοί και Τούρκοι Ανώτατοι Αξκοί, πραγματοποιούσαν μια σημαντική σύσκεψη. Οι Αμερικανοί Αξκοί, πάνω στο τραπέζι της σύσκεψης, άνοιξαν ένα χάρτη. Οι Τούρκοι Αξκοί έβλεπαν για πρώτη φορά έναν τέτοιο χάρτη. Στο χάρτη είχε τραβηχτεί μια γραμμή, 20 χιλιόμετρα νότια από τα σύνορα με τη Συρία (Νότια των συνόρων Τουρκίας Συρίας)
Που είναι που θα πολεμούσαμε από κοινού τον ISID. Γιατί μας πουλήσατε?
«Αν την περάσετε, δεν θα σας παράσχουμε αεροπορική υποστήριξη»
Οι Αμερικανός Δκτής αφού διευθέτησε το χάρτη με τα χέρια του, απευθύνθηκε προς τους Αξκό εκπρόσωπο του ΓΕΕΘΑ και του είπε:
«Δεν είναι σωστό να κατεβείτε πιο κάτω απ’ αυτή τη γραμμή. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να έρθετε αντιμέτωποι μα τα Ρωσικά αεροπορικά μέσα αλλά και αυτά του καθεστώτος της Συρίας. Εάν οι ΤΕΔ προχωρήσουν ακόμα πιο κάτω από τη χαραγμένη γραμμή, σ’ αυτή την περίπτωση, δεν θα σας παράσχουμε αεροπορική υποστήριξη είτε με τα αφη μας, είτε με τα μη επανδρωμένη αφη μας»
Απέναντι σ’ αυτά τα λόγια ο Τούρκοι Δκτές εξεπλάγησαν. Και όμως δεν είχαν ξεκινήσει έτσι το δρόμο και δεν είχαν συνομιλήσει έτσι από την αρχή.

Εκείνη τη μέρα ένας Δκτής που βρισκόταν στο τραπέζι της σύσκεψης, αφού μελέτησε πρώτα το χάρτη, έκανε τα παρακάτω ερωτήματα προς τον Αμερικανό Δκτή:

  • Αυτή η απόφαση ως συνασπισμός που είμαστε και ως φίλοι, πότε ελήφθη, πως ελήφθη και γιατί δεν την διαπραγματευτήκατε μαζί μας? Που ήταν ο συνασπισμός;
  • Στα Συριακά εδάφη και σε ένα πεδίο βάθους 20 χιλιομέτρων από τα σύνορά μας, το IŞİD εκκαθαρίστηκε. Εντάξει στις περιοχές αυτές αλλά ακόμα νοτιότερα τι θα γίνει ο IŞİD και εκεί ποιος θα τον εκκαθαρίσει? Για μας η απάντηση σ’ αυτό είναι απλή. Φυσικά το PYD\PKK που δεν παίρνει από λόγια, θα εισέλθει σ’ αυτή την περιοχή, θα εξασφαλίσει τη συνένωση των δυο καντονιών και θα εξασφαλίσει μια Κουρδική περιοχή, σε όλο το μήκος των συνόρων.
  • Εάν η πόλη ΈΛ-μπαμπ καταληφθεί από την πλευρά μας, για να καταλάβουμε, που είναι το παράξενο σ’ αυτή την περιοχή ν’ αρχίσουν να πετάνε μη επανδρωμένα αφη. Εντάξει, αλλά που είναι που για να μην αντιπαρατεθούμε με τη Ρωσία και με το καθεστώς, να μην πετάνε κάτω από 20 χιλιόμετρα αεροπορικά μέσα, τι έγινε, τι άλλαξε και άρχισαν να πετούν δικά σας αεροπορικά μέσα; Δεν θέλουμε να πούμε την απάντηση αυτού, γιατί δεν είναι για ψυχικό μας. Οι 4 συνάδελφοί μας που σκοτώθηκαν από προσβολή από αέρος, οι συντεταγμένες στο σημείο που βρέθηκαν, μια φορά δεν σχετίζονται με τις πτήσεις. Στο θέμα αυτό οι αμφιβολίες μας δεν μειώνονται καθόλου.
  • Για την επιχείρηση Έλ-μπαμπ λέτε «Είναι δική σας εθνική υπόθεση, εμείς δεν αναμιγνυόμαστε», τότε που είναι που είμαστε μαζί στον αγώνα εναντίον του IŞİD… Τι έγινε τώρα; σας ρωτάμε.

Η παράταση της διάρκειας είναι υπέρ μας (προς όφελός μας)
Ορισμένοι πολιτικοί μας δηλώνουν ότι οι ΤΕΔ την επιχείρηση της πόλης Έλ-μπαμπ, μέσα σε μερικές ημέρες θ την ολοκληρώσουν. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μπορεί να διαρκέσει ένα μήνα, δυο μήνες ή και για μήνες. Στην πραγματικότητα, βλέποντάς το από στρατιωτικής πλευράς, οι απόψεις για παραμονή του στρατού επί μακρόν είναι ακόμα πιο σωστές και οι αιτίες που ειπώθηκαν από τους στρατιωτικούς αξιωματούχους, έχουν ως εξής:

  • Ο αγώνας στις κατοικημένες περιοχές, απαιτεί υπομονή. Όσο μεγαλύτερη διάρκεια έχει το στάδιο της απομόνωσης, τόσο λιγότερες απώλειες θα υπάρχουν.
  • Ο συνασπισμός περιμένει εμάς για την επιχείρηση στη Ράκκα. Θέλουν να μας χώσουν στη Ράκκα και λένε «το PYD θα κάνει περιφερειακή πολιορκία, δεν θα εισέλθει στο εσωτερικό, μην ανησυχείτε». Αυτό είναι μια πλήρης παγίδα. Γιατί στα Τουρκικά δεν έχει σημασία το PYD, αλλά έχει σημασία ο Τουρκικός στρατός και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός που τον υποστηρίζει, οι οποίοι θα χάσουν μέλη τους.
  • Οι ΗΠΑ, για την επιχείρηση στη Ράκκα, θα φέρουν ενότητα; Όχι δεν το νομίζω. Αυτοί πάνω από τις οθόνες θα κατευθύνουν την επιχείρηση και θα διασφαλίσουν την εξάλειψη της Ράκκα.
  • Εντάξει, αλλά αν η Τουρκία δεν συμμετάσχει στην επιχείρηση της Ράκκα, τι θα γίνει; Θα κάνει την επιχείρηση με το PYD; Πιστεύουμε ότι θα την κάνει μαζί μας. Να δούμε τα αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα θα έχει ως εξής: Χιλιάδες του PYD θα σκοτωθούν, αλλά δεν θα μπορέσουν να πάρουν τη Ράκκα. Εν τω μεταξύ στην Τουρκία, στην γραμμή των συνόρων με την Συρία οι ΡΚΚ που θα έχουν εγκατασταθεί, θα αποτελειώσουν την περιοχή. Αυτό οι ΗΠΑ το γνωρίζουν. Για το λόγο αυτό δεν θα μπουν σ’ αυτή την υπόθεση, χωρίς την Τουρκία.
  • Και πάλι θα συνεχίσω με μια ερώτηση ακόμη. Έγινε η επιχείρηση στη Ράκκα, η πόλη μετατράπηκε σε ερείπια, σώθηκε από το IŞİD. Εντάξει αλλά στη συνέχεια? Ποιος θα κάνει τη διαχείριση εδώ? Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός; Το PYD; Το PYD δεν τροφοδοτεί κανένα αλλά ας είμαστε αισιόδοξοι και ας πούμε ότι τον έλεγχο θα τον έχει ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός. Όμως εμείς δεν ήμασταν στην πλευρά για την εδαφική ακεραιτότητα της Συρίας; Το καθεστώς και ως εκ τούτου η Ρωσία, θα το αποδεχτούν;

Χωρίς την υποστήριξη της Τουρκίας..
Και ενώ όλα αυτά βρίσκονται μπροστά μας και τα υπολογίζουμε, στο θέμα της Ράκκα δεν θα πρέπει να βιαστούμε. Εντάξει αλλά γι’ αυτό τι θα πρέπει να γίνει? Και γι’ αυτό αρμόδιος στρατιωτικός δήλωσε:

Α. Θα πρέπει να εξασφαλιστεί στο τραπέζι και η Ρωσία.
Β. Να τεθεί όρος ότι στο πεδίο θα πολεμήσουν και στρατιώτες των ΗΠΑ.
Γ. Να φέρουμε το ΡΚΚ αντιμέτωπο με το IŞİD
Δ. Εν των μεταξύ να εκκαθαριστεί από το ΡΚΚ η βόρεια περιοχή της Συρίας.
Ε. Και τέλος με την υποστήριξη της Τουρκίας να μπούνε στη Ράκκα.

Στις 15 Ιουλίου έγινε η απόπειρα του πραξικοπήματος και οι ΤΕΔ με την πραγματοποίηση της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», έδειξαν για άλλη μια φορά, ότι με τις ΗΠΑ δεν τίθεται θέμα δίνω 1 και παίρνω 3. Εμείς νομίζουμε ότι δίνουμε 1 αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε καν τι έχουμε δώσει και ότι δεν πήραμε 3, το αντιλαμβανόμαστε πολύ αργά.

Πλέον οι παλιοί υπουργοί του ΑΚΡ, άρχισαν να είναι ακόμα πιο ευκρινείς στις συζητήσεις τους και λένε: «ο δρόμος εμπιστοσύνης προς τις ΗΠΑ δεν βγαίνει. Πάντα θα πρέπει να υπάρχει μια εναλλακτική λύση».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ