Αποκλειστικό: Αυτή είναι η πρώτη χήρα στρατιωτικού χωρίς σύνταξη (ΒΙΝΤΕΟ)

Απο καιρό είχαμε επισημάνει την καταστροφή που έφερνε στις χήρες στρατιωτικών ο νόμος Κατρούγκαλου. Η σύνταξη χάθηκε για την πρώτη και έπονται και άλλες.

Η σύνταξη είναι για κάθε άνθρωπο η ανταμοιβή των κόπων μιας ολόκληρης ζωής. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Χρυσόγονος, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 τον Απρίλιο του 2015 σημείωνε πως η σύνταξη δεν είναι ένα μέσο πλουτισμού για το συνταξιούχο, αλλά ένα μέσο για να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής του διαβίωση στο τέλος της ζωής του.

Για τις οικογένειες των στρατιωτικών η σύνταξη είναι αυτό ακριβώς. Η κόκκινη γραμμή μεταξύ αξιοπρέπειας και χάους.

Απο μέρες οι Ενώσεις των Στρατιωτικών που συνεχίζουν να δίνουν την μάχη για το αυτονόητο είχαν επισημάνει πως ο νόμος Κατρούγκαλου θα σβήσει και την τελευταία ελπίδα στις οικογένειες των Στρατιωτικών που χάνουν τον άνθρωπο τους, το στήριγμα τους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, Γιώργος Θεοδώρου, προ ημερών μιλώντας στον ALFA στάθηκε και στην απίστευτη εξαθλίωση που φέρνει το άρθρο 12 του νόμου Κατρούγκαλου με το οποίο οι χήρες κάτω των 55 με ενήλικα τέκνα μένουν χωρίς σύνταξη. Και είχε προβλέψει πως ο νόμος θα οδηγήσει τους στρατιωτικούς στο να κάνουν μεταξύ τους εράνους για να βοηθήσουν όσους οικογένειες είχαν την ατυχία να βιώσουν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων.

Την σοβαρή αυτή καταγγελία ανέδειξε το armynow.net . Ελπίδα μας ήταν και είναι πως ή θα υπάρξει αλλαγή του νόμου ή θα υπήρχε κάποια εμπεριστατωμένη άποψη που να αντικρούει τους φόβους των στρατιωτικών. Δυστυχώς διαψευστήκαμε.

Μέσα από το Facebook έφτασε η πρώτη κραυγή αγωνίας απο χήρα στρατιωτικού από την Ήπειρο, όπου πρέπει να ζήσει με αέρα ή απλά… να μην ζήσει .

SYNTAKSH FB

Όπως έχουμε γραψει ήδη (κλικ) στην βουλή έχει ζητηθεί απο τον Θ. Δαβάκη να αλλάξει η ρύθμιση. Αφού νόμος προβλέπει πως σε περίπτωση θανάτου η σύνταξη συνεχίζεται εφόσον είναι 55 ετών ο/η σύζυγος που μένει πίσω.

Σε νεώτερες ηλικίες η σύνταξη καταβάλλεται για τρία χρόνια και διακόπτεται. Αν μέσα σε αυτή την τριετία συμπληρωθούν τα 55 έτη θα διακοπεί και θα επανέλθει στα 67. Οι ρυθμίσεις δεν έχουν εφαρμογή στην περίπτωση που υπάρχουν προστατευόμενα τέκνα ή αναπηρία 67% και πάνω.

Στην μάχη για την επικράτηση του αυτονόητου συνεχίζει να δίνει φωνή στο μεγάλο ζήτημα και η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου με τον Γιώργο Θεοδώρου να δίνει νέα τηλεοπτική συνέντευξη, επιβεβαιώνοντας το θέμα της πρώτης χήρας στρατιωτικού χωρίς σύνταξη, στην Ήπειρο (02′:05” στο βίντεο)

Οι φωνές απο την Ήπειρο, και όχι μόνο, φτάνουν στα αυτιά της Αθήνας;

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ