ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μετατάξεις: Τι συμβαίνει στο υπουργείο Άμυνας;

Λογικά ερωτήματα για τις μετατάξεις ζητούν απαντήσεις και σήμερα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δωθούν.

Του Κώστα Αττία

Στη 1 το μεσημέρι σήμερα είναι προγραμματισμένη (εκτός απροόπτου) μια συνεδρίαση στην αίθουσα 223 της βουλής, (στην αίθουσα που έχει το όνομα του «Προέδρου Αθανασίου Κων. Τσαλδάρη»), της ειδικής διαρκούς επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης την γενική ενημέρωση της επιτροπής απο τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτριο Βίτσα, για θέματα αρμοδιότητάς του.

Καθώς το τελευταίο διάστημα αυτές οι συνεδριάσεις όπου μπορούν να γίνουν εκτενείς συζητήσεις σπανίζουν, (είναι η πρώτη συνεδρίαση απο την αρχή του χρόνου πλην μιας εθιμοτυπικής για την εκλογή προεδρείου) και επειδή και οι ερωτήσεις μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου παίρνουν απαντήσεις μετά απο πολύ καιρό, είναι ίσως μια πρώτης τάξης ευκαιρία να εξηγηθούν απο την πολιτική ηγεσία μια σειρά απο αποφάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορούν μετατάξεις μόνιμων υπαλλήλων, πολιτικού προσωπικού των Επιτελείων δηλαδή, οι οποίες έχουν προκαλέσει αρκετά σχόλια στους διαδρόμους της Μεσογείων παρότι δεν αμφισβητεί κανείς πως γίνονται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες και την νομοθεσία. Δηλαδή τις διατάξεις του Ν.3528/07 (άρθρα 65, 69 και 73), τις διατάξεις του Π∆ 50/2001 και τις διατάξεις του Π∆ 290/2002).

Και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι οτι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια μετακίνηση πολιτικών υπαλλήλων που υπηρετούν σε διάφορους κλάδους απο τον κλάδο που υπηρετούν στον κλάδο ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων. Πρόκειται για την επονομαζόμενη διαδικασία μετατάξεων μονίμων υπαλλήλων σε άλλο κλάδο ή ειδικότητα εντός της ίδιας κατηγορίας.

Οι μετατάξεις αυτές μάλιστα δεν φαίνεται να έχουν και κάποιο πρακτικό κέρδος ούτε για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ούτε για τους ίδιους τους μετατασσόμενους οι οποίοι τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις άλλων κλάδων ή ειδικοτήτων της ίδιας κατηγορίας µε εκείνη στην οποία υπηρετούν και φυσικά διατηρούν τον βαθµό και το µισθολογικό κλιµάκιο στο οποίο υπηρετούν.

Προς τι λοιπόν συμβαίνει όλη αυτή η διαδικασία και οι μετακινήσεις όταν ούτε το προσωπικό φαίνεται να κερδίζει κάτι ούτε το υπουργείο και τα Επιτελεία; Εκτος και αν υποθέσουμε πως έχουν καλύψει όλες τις άλλες ανάγκες τους σε προσωπικό και το μόνο που τους λείπει είναι ακόμα περισσότεροι Διοικητικοί Γραμματείς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ