«Αποκλιμάκωση» και διερευνητικές με Τουρκία μετά τις 15-16 Οκτωβρίου βλέπει η κυβέρνηση και ο Πέτσας

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Σταθερή αποκλιμάκωση των τούρκικων προκλήσεων βλέπει η ελληνική κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι η Τουρκία εκδίδει παράνομες NAVTEX στο Αιγαίο ακόμα και ανήμερα της εθνικής επετείου, εισβάλει στα Βαρώσια και στέλνει για προκλητικές βόλτες το Barbaro στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως τόνισε όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΪ οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία θα ξεκινήσουν μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 15 – 16 Οκτωβρίου

Ο Σ. Πέτσας ανέφερε επίσης πως βλέπουμε μια σταθερή αποκλιμάκωση όσον αφορά τις προκλήσεις στη θάλασσα και «θα είναι ευχής έργο να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές για να λύσουμε αυτή την πηγή ένταση».

Γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «όσες λιγότερες πηγές εντάσεων έχουμε τόσο καλύτερο για τον Ελληνισμό συνολικά, ώστε να μπορεί να στραφεί στο πραγματικό πρόβλημα που είναι το μεν νομικό στη διμερή μας σχέση με την Τουρκία, η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών το δε πολιτικό, και ευρύτερο ζήτημα -καθαρά ένα ζήτημα κατοχής και εισβολής- όπως είναι το Κυπριακό στην Κύπρο».

Για τις προκλήσεις της Άγκυρας στην Κύπρο, ο κ. Πέτσας είπε πως με βάση το σημείο 18 των συμπερασμάτων του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αυτό που έκανε στην Αμμόχωστο ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, είναι αυτό ακριβώς που του είπε η ΕΕ να μην κάνει.

«Έρχεται ο κ. Ερντογάν και κάνει ακριβώς το ανάποδο. Θα βρει απέναντί του όχι την Κύπρο, όχι την Ελλάδα, όλη την Ευρώπη. Γιατί είναι πραγματικά σα να κοροϊδεύει όλες τις υπόλοιπες χώρες, τη Γερμανία, τη Γαλλία, οι οποίες έφθασαν σε αυτή την ομόφωνη απόφαση. Αυτό θα το βρει λοιπόν μπροστά του 15 και 16 Οκτωβρίου».

armynow.gr google news

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πού την είδε την αποκλιμάκωση η Κυβέρνηση; Μήπως χρειάζονται όλοι τους οφθαλμίατρο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ