Αποστολάκης: Αν συμβεί θερμό επεισόδιο με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι μας! – ΒΙΝΤΕΟ

Την θέση ότι αν συμβεί κάτι με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι επανέλαβε ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη
 
 
«Δεν υπάρχει καμία υπόσχεση από Αμερικάνους ή Ευρωπαίους ότι αν συμβεί θερμό επεισόδιο με την Τουρκία ότι θα έχουμε και στρατιωτική στήριξη, όταν θα χρειαστεί να κάνουμε κάτι ας υπολογίζουμε κατ’ αρχήν ότι θα είμαστε μόνοι μας. Αν, θέλουν να βοηθήσουν να μη συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να το κάνουν από τώρα. Αυτή είναι η βοήθεια στην οποία προσβλέπουμε από τους συμμάχους μας».
Τα παραπάνω επισήμανε μεταξύ άλλων ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην τηλεόραση του ALPHA αναφερόμενος σε περίπτωση θερμού επεισοδίου.
το ενιαίο αμυντικό δόγμα δεν υφίσταται πλέον. Υπάρχει διμερής, διαρθρωμένη αμυντική συνεργασία, προβλέπει τα ίδια πράγματα, αλλά μην ξεχνάμε η Κύπρος είναι ένα άλλο κράτος.
Ο Ευ. Αποστολάκης επισήμανε σχετικά με τις τούρκικες γεωτρήσεις και γιατί δεν επεμβαίνει η Ελλάδα ότι «το ενιαίο αμυντικό δόγμα δεν υφίσταται πλέον. Υπάρχει διμερής, διαρθρωμένη αμυντική συνεργασία, προβλέπει τα ίδια πράγματα, αλλά μην ξεχνάμε η Κύπρος είναι ένα άλλο κράτος».
Απαντώντας επίσης στο εάν οι Τούρκοι επιχειρήσουν να μπουν στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου ήταν απόλυτος «δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε και να το αφήσουμε να γίνει».
Δείτε τη συνέντευξη του Ευάγγελου Αποστολάκη στον Αντώνη Σρόιτερ:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ