Απόστρατοι: Εισφορά Αλληλεγγύης – Ποιοι θα πάρουν πίσω λεφτά

Οι απόστρατοι με συντάξεις απο 1.400,01 ευρώ και πάνω κλήθηκαν να πληρώσουν την περίφημη εισφορά αλληλεγγύης. Η δικαιοσύνη την έκρινε αντισυνταγματική.

Η δικαιοσύνη έκρινε αντισυνταγματική την περίφημη εισφορά αλληλεγγύης που πλήρωσαν όσοι λάμβαναν σύνταξη απο 1.400,01 ευρώ και πάνω.

Όπως ενημέρωσε τα μέλη της η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, αλλά φυσικά τα ίδια ισχύουν για όλους, με την την υπ’ αριθ. 244/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε πιλοτική δίκη, κρίθηκε ότι η παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ), η οποία επιβλήθηκε βάσει του Ν. 3865/2010 από 1.8.2010 στις συντάξεις από τα 1.400,01 € και άνω, αντίκειται σε διατάξεις του Συντάγματος.

Αυτό όμως το ευχάριστο νέο δεν πρέπει να οδηγεί σε πανηγυρισμούς και αυτό γιατί αν και με τη δημοσίευση της ως άνω απόφασης, την 10.2.2017, έγινε επίσης γνωστό ότι θα σταματήσει η παρακράτηση της εν λόγω Εισφοράς, αυτό δεν συνεπάγεται και την επιστροφή των ήδη παρακρατηθέντων ποσών σε όλους.

Δυστυχώς όπως φαίνεται επιστροφές αναδρομικά, θα δικαιούνται μόνον όσοι έχουν προσφύγει ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πριν από τη δημοσίευση της απόφασης.

Ενώ δεν είναι σαφές και αν η παρακράτηση θα σταματήσεις αυτόματα ή χρειάζεται να κάνει κίνησεις ο συνταξιούχος.

Η απόφαση προέκυψε μετά απο προσφυγή συνταξιούχου δικαστικού ο οποίος στράφηκε κατά του χαρατσιού απο 3%-14% που έχει επιβληθεί στους συνταξιούχους. Σημειώνεται πως έχει υπάρξει άλλη δίκη για τους στρατιωτικούς που όμως θεωρείται βέβαιο πως θα καταλήξει σε πανομοιότυπη απόφαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ