Η αποτίμηση της τετράμηνης τουρκικής προκλητικότητας σε σύσκεψη των Αρχηγών στο ΓΕΕΘΑ

Α/ΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ Α/ΓΕΝ ΠΕΤΡΑΚΗΣ Α/ΓΕΑ ΜΠΛΙΟΥΜΗΣ

Μπορεί η τουρκική προκλητικότητα να έχει κοπάσει, προς στιγμή, και εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, όπου η Τουρκία επιχειρεί να παρουσιάσει ένα φιλειρηνικό, ευρωπαϊκό πρόσωπο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τους τέσσερις σχεδόν μήνες που οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετώπισαν σημαντικές τουρκικές προκλητικές ενέργειες.

Για τον λόγο αυτό μετά από τέσσερις μήνες ελληνοτουρκικής κρίσης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα κατόπιν Διαταγής και υπό την προεδρία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου σύσκεψη με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των ΕΔ, οι Αρχηγοί – Διοικητές Μειζόνων Διοικήσεων, οι Υπαρχηγοί και οι Επιτελάρχες των Γενικών Επιτελείων και οι Διευθυντές των Κλάδων του ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες σκοπός της σύσκεψης ήταν η παρουσίαση των διαπιστώσεων και των συμπερασμάτων από τις αναληφθείσες ενέργειες των ΕΔ το τελευταίο χρονικό διάστημα, για την αντιμετώπιση των Τουρκικών προκλητικών ενεργειών.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων. Φλώρος επεσήμανε τον καταλυτικό ρόλο του προσωπικού των ΕΔ, το οποίο υπερβάλλοντας εαυτόν κατόρθωσε άμεσα και επιτυχώς να υλοποιήσει τις αποφάσεις τις Ιεραρχίας, σε μία χρονική περίοδο που η χώρα μας δοκιμάζεται και από την πανδημία COVID-19, η οποία αναβαθμίζει τον βαθμό δυσκολίας υλοποίησης αποφάσεων και ανάληψης ενεργειών.

Επίσης αναφέρθηκε στην αξιοπιστία των μέσων, επισημαίνοντας ότι ανταπεξήλθαν σε σημαντικές καταπονήσεις λόγω χρόνου και περιοχής δράσης. Τόνισε δε την απαίτηση άμεσης αποκατάστασης τυχόν προβλημάτων και επαναφοράς σε πλήρη επιχειρησιακή κατάσταση όλων των μέσων και οπλικών συστημάτων με ετοιμότητα άμεσης αντίδρασης όταν και όπου απαιτηθεί.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η ανωτέρω σύσκεψη δεν είχε ως σκοπό την παρουσίαση πλασματικής εικόνας και δημιουργίας αισθήματος υπερβολικής ευφορίας. Αντιθέτως είχε σκοπό την ρεαλιστική αποτίμηση της κατάστασης, την επισήμανση αποφάσεων που θα είχαν ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα και την άμεση ανάληψη ενεργειών για την ακόμη καλύτερη ανταπόκριση των ΕΔ, σε προκλήσεις που αναμένεται να ξαναεμφανιστούν στο άμεσο μέλλον.

Ο σκοπός επετεύχθη, με καταληκτικό συμπέρασμα ότι ανεξάρτητα από τον ορίζοντα των ενεργειών ενίσχυσης των ΕΔ σε προσωπικό και μέσα, ακόμη και αύριο με το υπάρχον δυναμικό τους, θα συνεχίσουν με επιτυχία να φέρνουν σε πέρας την αποστολή που τους έχει ανατεθεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ