Η απουσία της ελληνικής σημαίας στο Τριεθνές Έβρου και οι Εθνοφύλακες

ΤΡΙΕΘΝΕΣ ΕΒΡΟΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κούσαντας, Αντιστράτηγος ε.α. , MA στην Διεθνή Ασφάλεια (Plymouth) και Διεθνείς Σχέσεις (Brussels).*

 

Μεγάλη ​ είναι η απογοήτευση στους ακρίτες του Ν Έβρου από την έλλειψη Ελληνικής σημαίας στο τριεθνές των συνόρων μας ​ με την Βουλγαρία και την Τουρκία στον Δίλοφο, ενώ υπάρχουν μεγάλες σημαίες των χωρών αυτών.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Νόμος 851/21-12-1978, άρθρο 8,​ αναφέρεται ότι:

‘’Εν τη ημεδαπή και εις άς περιπτώσεις η Εθνική Σημαία επαίρεται εις τον αυτόν χώρον ή κτίσμα μετά Σημαιών ετέρων Κρατών, αι Σημαίαι των ετέρων Κρατών δέον απαραιτήτως να είναι των αυτών διαστάσεων και να επαίρωνται επί ετέρων Ιστων ή Κοντών του αυτού ύψους και μήκους​ προς το της Εθνικής’’.

Συνεπώς κατά την ερμηνεία του Νόμου θα μπορούσε να αναρτηθεί Ελληνική σημαία στο σημείο των συνόρων στο τριεθνές σε ανάλογη απόσταση από τις άλλες σημαίες και με τις ίδιες διαστάσεις.

Δυστυχώς όμως​ η ολιγωρία και οι ​ απίστευτες προφάσεις χρόνων δημιουργούν ερωτηματικά για ​ την μη τοποθέτηση ανάλογης Ελληνικής σημαίας.

Από την ​ απαίτηση των κατοίκων, που έχει υποβληθεί σε όλες τις πολιτικές και ​ στρατιωτικές αρχές φαίνεται να υπάρχει δισταγμός και αναποφασιστικότητα στην εύλογη απαίτηση των ακριτών του Ν Έβρου που επιθυμούν όχι μόνο ​ να τους θυμίζει τα χαμένα Ελληνικά εδάφη της Μ. Ασίας αλλά και να υπενθυμίζει και την εδαφική κυριότητα της ευρύτερης Ελληνικής περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση της Ελληνικής σημαίας σε οποιοδήποτε σημείο της Ελληνικής Επικράτειας είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής για αυτούς όλους ​ που φυλάνε Θερμοπύλες σε ένα νομό όπου υπάρχει μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα με μείωση  9,5%.

Οι κάτοικοι του Ν. Έβρου, ​ εθνοφύλακες κατά βάση, ​ κάτοικοι ​ των πόλεων και χωριών του Νομού, ​ διαθέτουν ιδιαίτερα υψηλό εθνικό φρόνημα και ανήκουν στα Τάγματα Εθνοφυλακής του Ν. Έβρου των Σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς της περιοχής.​

Ενώ είναι άριστοι γνώστες της ευρύτερης περιοχής του Ν. Έβρου και των περασμάτων των παράνομων μεταναστών, δυστυχώς η πολιτεία ​ αντί να τους χρησιμοποιεί ενισχύοντας τους Συνοριοφύλακες στην υπεράνθρωπη προσπάθειά τους, τους έχει αδρανοποιήσει περιμένοντας εδώ και χρόνια πλέον την έγκριση του​ νομικού καθεστώτος της χρησιμοποίησης της Εθνοφυλακής​ από την Βουλή των Ελλήνων. ​

Οι Εβρίτες όμως δεν πτοούνται από φοβικό σύνδρομο, ​ αδράνεια και πολιτική αναποφασιστικότητα διότι έχουν μάθει να ζουν με λιτότητα, αξιοπρέπεια, σεβασμό στους θεσμούς και μεγάλη αγάπη για την πατρίδα περιμένοντας…

 


Περισσότερα άρθρα από τον Κωνσταντίνο Κούσαντα:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣ


 

*Ο Αντιστράτηγος εα Κούσαντας Κωνσταντίνος είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στην Διεθνή Ασφάλεια (Plymouth), Διεθνείς Σχέσεις (Brussels) και έχει τελειώσει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Έχει υπηρετήσει στο ΝATOϊκό Στρατηγείο Ταχείας Επεμβάσεως στην Ισπανία – Βαλένθια ως Βοηθός Επιτελάρχη και ήταν εκπρόσωπος του ΓΕΣ στο ΝΑΤΟ Training Group.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ