Άραξος: Αυτά είναι τα σωσίβια των πιλότων μας (ΦΩΤΟ)

Ο Άραξος υποδέχτηκε την Ειδική Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ. Ανάμεσα σε όσα είδε ήταν και τα σωστικά μέσα των πιλότων μας.

Παπαλεωνίδα

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, επισκέφθηκε την 116 Πτέρυγα Μάχης (116ΠΜ) στην Αεροπορική Βάση Αράξου και το Εργοστάσιο Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού (Εργ. ΜΜ & ΕΕ) Αράξου, όπου την υποδέχθηκαν οι Διοικητές τους, Σμήναρχος (Ι) Γεώργιος Βαγενάς και Σμήναρχος (ΜΑ) Παναγιώτης Δήμου, αντίστοιχα.

Παπαλεωνίδα

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της, η Ειδική Γραμματέας ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή των Μονάδων, ξεναγήθηκε στους χώρους τους, παρακολούθησε τις δραστηριότητες του προσωπικού με το οποίο αντάλλαξε απόψεις και συναντήθηκε με το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων Αράξου.

Ανάμεσα στα όσα είδε η Καλλιόπη Παπαλεωνίδα ήταν και τα σωστικά μέσα των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Παπαλεωνίδα Άραξος Σωστικά

116 ΠΜ

Η αποστολή της 116ΠΜ, είναι η διατήρηση υψηλού βαθμού αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας με κατάλληλη οργάνωση, εκπαίδευση του προσωπικού και συντήρηση των μέσων και συστημάτων που διατίθενται ή μετασταθμεύουν σ’ αυτή, για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή Αεροπορικών Επιχειρήσεων και αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης, σύμφωνα με τα ισχύοντα Σχέδια, οποτεδήποτε απαιτηθεί.

Εργοστάσιο Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού Αράξου

Το Εργοστάσιο Αράξου συγκροτήθηκε το 1977 ως Αεροπορικό Απόσπασμα ΚΕΑ ΑΡΑΞΟΥ. Το 1984 αναβαθμίστηκε σε Ανεξάρτητη Σμηναρχία και το 1987 έλαβε τη σημερινή του ονομασία: Εργοστάσιο Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού Αράξου.

Η αποστολή του Εργοστασίου Αράξου σε καιρό ειρήνης & πολέμου είναι:

  • H εκτέλεση επιθεωρήσεων, γενικών επισκευών και τροποποιήσεων σε συγκεκριμένα συστήματα, μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και στα υποσυγκροτήματα αυτών.
  • Η κατασκευή, επιθεώρηση και τροποποίηση εξαρτημάτων – συστημάτων για χρήση σε αεροπορικά και επίγεια οπλικά συστήματα της Πολεμικής Αεροπορίας.
  • H εκτέλεση επιφανειακών κατεργασιών – επιμεταλλώσεων επί αεροπορικού και επίγειου υλικού προς όφελος της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και τρίτων φορέων (Πολεμικού Ναυτικού και ΕΑΣ Αιγίου).
  • Η παροχή τεχνικής υποστήριξης στα αντικείμενα αρμοδιότητάς του προς τις Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας ή προς τρίτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ