Με Αρετή και Τόλμη: Όσα θα δούμε την Κυριακή (ΒΙΝΤΕΟ)

Με Αρετή και Τόλμη:  Να επικεντρωθεί στο προσωπικό και τον καθημερινό του αγώνα επιχειρεί η εκπομπή του υπουργείου Άμυνας στην κρατική τηλεόραση.

Η εκπομπή “Με Αρετή και Τόλμη” που θα μεταδοθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 μεταξύ άλλων θεμάτων περιλαμβάνει:

-Εντυπωσιακά πλάνα από άσκηση με τεθωρακισμένα στον Έβρο.

-Εικόνες από την θερινή εκπαίδευση των Ευελπίδων.

Οι πανεπιστημιακές σπουδές της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής. Οι σπουδαστές εξασκούνται στην μεταφορά τραυματιών σε συνθήκες πραγματικής μάχης και κάνουν την πρακτική τους άσκηση στα χειρουργεία.

https://www.youtube.com/watch?%20v=kk3IWAAn0Pw

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝ

Ήταν η πρώτη Παραγωγική Σχολή Αξιωματικών Γυναικών. Ιδρύθηκε το 1946, όταν το πέρας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ανέδειξε την ανάγκη στελέχωσης των ΕΔ με μόνιμο στρατιωτικό νοσηλευτικό προσωπικό. Στην Σχολή εισάγονταν μόνο γυναίκες μετά από εξέταση επιτροπής αποτελούμενη από την Διευθύνουσα Νοσηλεύτρια της Διεύθυνσης Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΓΕΣ και 5 Ανώτερους Υγειονομικούς Αξιωματικούς, με βάση το νέο Βρετανικό Σύστημα εκπαίδευσης που είχε υιοθετηθεί και εφαρμοζόταν στον Στρατό. Οι πρώτες 21 μαθήτριες εισήλθαν στην «Στρατιωτική Σχολή Εκπαιδεύσεως Αδελφών Νοσοκόμων» στις 14.11.46.Η ημερομηνία αυτή αποτελεί και την ημέρα εορτασμού της ιδρύσεως της σχολής.

Στόχοι:

  • α. Να παρέχει εκπαίδευση όπως αυτή προβλέπεται στο νόμο 3187/03.
  • β. Να αναπτύσσει τις απαιτούμενες αρετές και τη στρατιωτική αγωγή των σπουδαστών, ώστε να διαμορφώνει Αξιωματικούς Νοσηλευτές, με ηγετικά προσόντα, στρατιωτική συνείδηση, μόρφωση ανώτατου επιπέδου, καθώς και κοινωνική, πολιτιστική παιδεία και αγωγή.
  • γ. Να συμμετέχει σε ερευνητικά-εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες της Πολιτείας που αφορούν σε θέματα νοσηλευτικής επιστήμης και τεχνολογίας.
  • δ. Να οργανώνει Σχολείο προετοιμασίας αλλοδαπών υποτρόφων στα πλαίσια διακρατικών συμφωνιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ