Αρχηγός ΓΕΝ: Τα λόγια του Βενιζέλου – μήνυμα στους «γείτονες» – ΒΙΝΤΕΟ

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΝ ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΣΠΙΤΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Με την ιστορική φράση του Ελευθέριου Βενιζέλου «Η Ελλάς δεν αναμένει από εσάς να αποθάνετε γι’ αυτήν. Αναμένει να νικήσετε», ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης έστειλε το δικό του μήνυμα στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ πραγματοποιεί περιοδεία στην Κρήτη τα τελευταία εικοσιτετράωρα με τα Χανιά και τον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα να αποτελεί τον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του, όπου περιηγήθηκε μέσα στη μονάδα και επιθεώρησε το σημαντικό έργο που γίνεται εντός του.

Στη συνέχεια, ο Αντιναύαρχος έκανε μια σύντομη επίσκεψη στο σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου στην Χαλέπα, όπου ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Μελετών και Ερευνών «Ελ. Βενιζέλος», Νίκο Παπαδάκη.

Εξερχόμενος της ξενάγησης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, δήλωσε συγκινημένος από τον χώρο, ενώ σε σύντομη συνομιλία του με τον κ. Παπαδάκη, υπενθύμισε τη φράση που είχε στείλει με μήνυμα ο Ελευθέριος Βενιζέλος στον Ναύαρχο, Παύλο Κουντουριώτη πριν τους Βαλκανικούς του 1912: «Η Ελλάς δεν αναμένει από εσάς να αποθάνετε γι’ αυτήν. Αναμένει να νικήσετε», που ήταν χαρακτηριστική για την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο, παρότι ο Αρχηγός δεν έκανε περαιτέρω δηλώσεις για το θέμα.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις των δύο ανδρών:

 

Πληροφορίες: zarpanews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ