ΣΕΘΑ: Ο αρχηγός ΓΕΝ παρέδωσε καθήκοντα διοικητή (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, παρέδωσε καθήκοντα διοικητού ΣΕΘΑ στον αντιναύαρχο Αλέξανδρο Διακόπουλο ΠΝ. Παρών ήταν και ο Α/ΓΕΕΘΑ.

Σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) , η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων διοικητού ΣΕΘΑ, από τον  αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, αρχηγό ΓΕΝ, στον αντιναύαρχο Αλέξανδρο Διακόπουλο ΠΝ.

Aποστολή της ΣΕΘΑ είναι η επιμόρφωση και η εκπαίδευση Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και υπαλλήλων των υπουργείων, οργανισμών και επιχειρήσεων Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου, με σκοπό αυτοί να καταστούν ικανοί να χειρίζονται θέματα Εθνικής Άμυνας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.

ΣΕΘΑ παράδοση παραλαβή

Επί πλέον η Σχολή λειτουργεί και ως επιστημονικός φορέας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, για θέματα Αμυντικής Πολιτικής και Εθνικής Στρατηγικής.

Το έμβλημα της Σχολής αναπαριστά την Αθηνά με το ρητό «Σοφία συν Τέχνη».

Το ρητό αντιπροσωπεύει την αποστολή και το έργο της Σχολής,  αφού η σοφία και η τέχνη του πολέμου θεωρούνται «απαραίτητα» εργαλεία που θα καταστήσουν τους σπουδαστές έτοιμους να ανταποκριθούν, ανά πάσα στιγμή,  στα κελεύσματα των καιρών.

ΣΕΘΑ παράδοση παραλαβή

Αντιναύαρχος Διακόπουλος Αλέξανδρος ΠΝ

Έχει υπηρετήσει σε μάχιμες μονάδες (Φ/Γ, ΤΠΚ) του ΠΝ ως Διευθυντής Επιστασιών και ως Κυβερνήτης στo N/A ΑΗΔΩΝ (1995-97) και στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ (2006-07).

Έχει υπηρετήσει ως Επιτελής, ως Τμηματάρχης και ως Διευθυντής, στη ΔΕΝ, στις επιχειρήσεις του Αρχηγείου Στόλου και στο ΓΕΝ, καθώς και στο Γραφείο ΑΓΕΝ ως εκπρόσωπος τύπου (2002-05).

Στο εξωτερικό έχει υπηρετήσει ως Ναυτικός Ακόλουθος στην Άγκυρα (2008-11).

Έχει διατελέσει Διοικητής Σχολής Ελικοπτέρων Ναυτικού (1998-2000), Επιστολέας Διοικήσεως Ελικοπτέρων Ναυτικού (2007-08) και Διοικητής Ελικοπτέρων Ναυτικού (2011-13).

Έχει υπηρετήσει ως Διευθυντής στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων (Δ3) του ΓΕΕΘΑ (2013-2014).

Από 19 Νοε 14, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ορίστηκε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ.

Την 16 Οκτ. 2015, προήχθει σε Υποναύαρχο και ανέλαβε Διοικητής Ναυτικής Εκπαιδεύσεως.

Την 12 Σεπτ. 2016, αναλαμβάνει παράλληλα με τα καθήκοντα του ως Διοικητής ΔΝΕ και Διοικητής ΣΝΔ.

Την 16 Ιαν. 2017, προήχθει σε Αντιναύαρχο σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 2/Σ. 1η 16/01/2017 απόφαση ΣΑΓΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ