Αρχηγός ΓΕΣ: Ο Αλκιβιάδης Στεφανής στη ΣΔΙΕΠ! Τι είδε

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην ΣΔΙΕΠ

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε τη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ) στη Θεσσαλονίκη. Με ποιους μίλησε και τι είδε:

 

 

Τη Πέμπτη 03 Αυγούστου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Στεφανής Αλκιβιάδης, επισκέφθηκε τη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ) στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αρχηγός ΓΕΣ προς το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους σπουδαστές της Σχολής, επισήμανε ότι το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης αποτελεί ισχυρό στοιχείο αποτροπής, ενώ η άριστη επαγγελματική κατάρτιση των στελεχών μας συμβάλλει στη διατήρηση ενός αξιόμαχου, ευέλικτου και αποτελεσματικού Στρατού.

Η ΣΔΙΕΠ αποτελεί το τελευταίο «Kλαδικό» σχολείο των Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, προετοιμάζοντάς τους για Διοικητές και Επιτελείς ικανούς να στελεχώσουν με αισιοδοξία και υπερηφάνεια έναν ευέλικτο, ποιοτικό και αποτελεσματικό Στρατό.

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην ΣΔΙΕΠ

Αποστολή της ΣΔΙΕΠ

Η αποστολή της Σχολής είναι:

  • Να παρέχει γενική εκπαίδευση στη στρατιωτική επιστήμη και τέχνη, με σκοπό να καταρτίζει αξιωματικούς επιτελείς και να προετοιμάζει διοικητές, ικανούς να χειρίζονται τα προβλήματα ενός σύγχρονου πολέμου, σύμφωνα με το ισχύον δόγμα του Στρατού Ξηράς.
  • Να παρακολουθεί, μελετά, δοκιμάζει και προτείνει κάθε αναγκαία αναπροσαρμογή του ισχύοντος δόγματος του Στρατού Ξηράς.
  • Να διεξάγει τις εισαγωγικές εξετάσεις για την ΑΔΙΣΠΟ.
Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην ΣΔΙΕΠ

Το Φεβρουάριο του 2003, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας υλοποιείται η συνένωση της Σχολής Επιτελών και της Σχολής Πτέρυγας Ψυχολογικών Επιχειρήσεων σε μια Σχολή με την ονομασία Σχολή Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ).

Το Σεπτέμβριο του 2003 η ΣΔΙΕΠ ξεκίνησε τη λειτουργία της στο στρατόπεδο “ΝΤΑΛΙΠΗ” στην Καλαμαριά.

Μέχρι σήμερα αποφοίτησαν σε 27 Εκπαιδευτικές Σειρές, 2609 Αξιωματικοί εκ των οποίων 31 αλλοδαποί.ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ