Αρχηγός ΓΕΣ: Στην Κομοτηνή ο Αλκιβιάδης Στεφανής – ΦΩΤΟ

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε την 29 Μ/Π ΤΑΞ «ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ» και την ΧΧΙ ΤΘΤ – «ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΙΠΠΙΚΟΥ – ΠΙΝΔΟΣ» στην Κομοτηνή.

 

 

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε την 29 Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία (29 Μ/Π ΤΑΞ «ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ») και την ΧΧΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (ΧΧΙ ΤΘΤ – «ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΙΠΠΙΚΟΥ – ΠΙΝΔΟΣ») στην Κομοτηνή, όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητές τους.

Διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των Σχηματισμών, το εξαίρετο ηθικό και η αισιοδοξία που διακατέχει το προσωπικό.

Η 29 Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία

29 Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Απεικονίζεται Οπλίτης του Πεζικού, φέρων το τυφέκιο σε θέση φύλαξης. Στο φόντο πίσω από το στρατιώτη, απεικονίζεται η Περιοχή της Θράκης και ειδικότερα ο νομός Ροδόπης και Ξάνθης. Το κόκκινο χρώμα που περιβάλει την παράσταση, συμβολίζει το όπλο του Πεζικού, καθώς και το αίμα των ηρωικών νεκρών του 29 Συντάγματος, συνέχεια του οποίου αποτελεί η 29 ΤΑΞΕΑ. Η όλη παράσταση δείχνει την αποφασιστικότητα του προσωπικού της Ταξιαρχίας, να υπερασπισθεί την ελληνικότητα και την ακεραιότητα της ΖΕ της, εναντίον οποιουδήποτε επιβουλέα.

ΡΗΤΟ: Το απόφθεγμα “ΙΣΤΑΜΕΘΑ ΑΓΡΥΠΝΟΙ”, υπογραμίζει την απόφαση της Ταξιαρχίας να εκτελέσει την αποστολή της, κάθε ώρα και στιγμή, χωρίς να φείδεται κόπου και χρόνου και χωρίς να υπολογίζει σωματική ή ψυχική κόπωση.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 
ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 

 

Η ΧΧΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία

ΧΧΙ ΤΘΤ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Κεφαλή αλόγου με ορθωμένη τη χαίτη, μέσα σε κύκλο με περίγραμμα πράσινο. Συμβολίζει τη δύναμη, την ορμή, την ταχύτητα και την επιθετικότητα, κύρια χαρακτηριστικά των Τεθωρακισμένων. Το πράσινο περίγραμμα, είναι η υπόμνηση του διακριτικού χρώματος του όπλου των Τεθωρακισμένων.

ΡΗΤΟ: “ΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ” (Όχι πόσοι, αλλά που).

“Ούκ έφη δε τους Λακεδαιμονίους ερωτάν πόσοι εισίν οι πολέμιοι αλλά που εισίν”.

Πλουτάρχου Αποφθέγματα Λακωνικά (Άγιδος του Αρχιδάμου, 3).

“Έλεγε, ότι οι Σπαρτιάτες δεν ερωτούν πόσοι είναι οι εχθροί αλλά πού είναι”.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ