Αρχηγός Στόλου Παν. Λυμπέρης: Ο Στόλος υπάρχει για να επιβάλει τη βούληση του Έθνους – ΦΩΤΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΟΛΟΥ

Σε μια συγκινητική τελετή ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης παρέδωσε τα καθήκοντα του Αρχηγού Στόλου στον Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη.

Προτροπές προς τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού για συνέχιση των προσπαθειών τους για επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, του μαχητικού πνεύματος και της αποτελεσματικότητας του Στόλου, απηύθυναν, τόσο ο παραδίδων Αρχηγός Στόλου και νέος Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, όσο και ο νέος Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, στις ημερήσιες διαταγές τους, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο παραδίδων Αρχηγός Στόλου και Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης εξήρε την αυταπάρνηση του προσωπικού του Αρχηγείου η οποία, παρά την εξαιρετική απομείωση του προϋπολογισμού του ΓΕΝ, λόγω της δεκάχρονης κρίσης, είχε ως αποτελέσματα:

  • Τη θέση σε πτητική ικανότητα του αεροσκάφους ανθυποβρυχιακού πολέμου P-3ΗΝ
  • Την ολοκλήρωση του προγράμματος ναυπήγησης υποβρυχίων.
  • Τη συντήρηση των μεγάλων μονάδων.
  • Τις απαραίτητες παρεμβάσεις σε μικρότερες μονάδες (ραντάρ κλπ).
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Στο σημείο αυτό ο Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης υπενθύμισε τη ρήση του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, ότι τα πολεμικά πλοία προορίζονται για να κινδυνεύουν. Σχολιάζοντας δε ότι το Πολεμικό Ναυτικό απολαμβάνει του μικροτέρου μεριδίου των Ενόπλων Δυνάμεων, χαρακτήρισε επιβεβλημένη την ανανέωση του Στόλου σε μέσα, προσωπικό, υποδομές, δυνατότητες συντήρησης, στο πλαίσιο της επαύξησης της αποτρεπτικής ικανότητας χώρας.

Τέλος παρατήρησε ότι η πατρίδα “δεν μας χρωστά τίποτα, εμείς χρωστάμε τα πάντα στην πατρίδα”. Προέτρεψε δε το προσωπικό να παραδώσει μία πατρίδα όχι μικρότερη, όχι χειρότερη απ’ ό,τι τη βρήκε και να λειτουργήσει με την ίδια αποτελεσματικότητα με τον διάδοχό του, ενώ διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα του Στόλου να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε αποστολή ζητηθεί.

Από την πλευρά του ο νέος Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, σχολίασε ότι ο Στόλος υπάρχει για να επιβάλει τη βούληση του Έθνους και αναλαμβάνει δράσεις προς επίτευξη πολιτικών στόχων.

«Οι όποιες αδυναμίες περιορίζουν το εύρος των επιλογών και αυξάνουν τον βαθμό επικινδυνότητας. Στην θάλασσα αυτό μεταφράζεται σε ιδρώτα και αίμα», είπε χαρακτηριστικά ο νέος Αρχηγός.

Απευθυνόμενος προς φίλους και αντιπάλους, – ξένοι ναυτικοί ακόλουθοι μεταξύ αυτών κι ο Τούρκος – σχολίασε ότι «η αξιοπρέπεια του έθνους, το δίκαιο των θέσεων μας και η ηθική μας υπεροχή, η πίστη και η θέλησή μας, η μακρά παράσταση και παράδοση νίκης του Πολεμικού Ναυτικού, η εμπιστοσύνη στην ναυτική μας αντίληψη και ικανότητα, αυτές κυρίως προσδιορίζουν το τι μπορούμε να κάνουμε και όχι οι αριθμοί».

Κάλεσε το προσωπικό με το οποίο, όπως είπε, “συνεπιχειρήσαμε, συνασκηθήκαμε και συνεκπαιδευθήκαμε” σε περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας και αποτελεσματικότητας του Στόλου, του μαχητικού πνεύματος, με οδηγό το σημαίνον. «Αναμένω από όλους να εκφράζονται ελεύθερα, χωρίς δισταγμό, αφού η νίκη αποτελεί κότινο της προσπάθειας όλων μας. Σας καλώ να αγωνιστούμε μαζί, να ενισχύσουμε τις αρετές μας, να υπερβούμε τις αδυναμίες μας για να επιβάλλουμε με τη φήμη μας και όποτε χρειαστεί με τα όπλα μας την θέληση του έθνους στις θάλασσες που η ελληνική ψυχή γεννήθηκε και γέννησε. Καλό μας ταξίδι και ο Άγιος Νικόλαος στην πλώρη μας!», κατέληξε ο νέος Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ