Ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος τίμησαν τον Παύλο Μελά – ΒΙΝΤΕΟ

Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Παύλου Μελά στο ομώνυμο χωριό πραγματοποίησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

 

Επιμνημόσυνη Δέηση τελέστηκε στη μία το μεσημέρι, στο μνημείο του Παύλου Μελά στο ομώνυμο χωριό που θυσίασε τη ζωή του για τη Μακεδονία ο μεγάλος ήρωας, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στον χωριό Μελάς, συνοδευόμενος από τον οικείο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ και του Συνοδικούς Ιεράρχες, καθώς επίσης και από Μητροπολίτες που γειτνιάζουν με την Καστοριά.

Να αναφερθεί ότι το παρών έδωσαν σύσσωμες οι Αρχές του Τόπου, ο κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και εκατοντάδες πιστοί.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την εκδήλωση πλαισίωσε χορωδία της Καστοριά, η οποία απέδωσε τραγούδια για την Μακεδονία.

Αμέσως μετά το πέρας της τελετής ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, τα συνοδικά μέλη και όλοι όσοι ήταν παρόντες, μετέβησαν στο σπίτι όπου φονεύθηκε ο Παύλος Μελάς. Εκεί ο Αρχιεπίσκοπος άκουσε με λεπτομέρειες και με βαθιά συγκίνηση, όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον τόπο αυτό και που κόστιζαν τη ζωή στο θρυλικό μακεδονομάχο και που αποτέλεσε το εφαλτήριο για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Πηγή: sentra.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ