Αρχηγός ΓΕΑ: Συνάντηση με απόφοιτους ΣΤΥΑ

Με αντιπροσωπεία Συλλόγου Αποφοίτων της ΣΤΥΑ συναντήθηκε ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, δέχτηκε στο γραφείο του, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΑΣΤΥΑ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον Σύλλογο.

Ποια είναι η ΣΤΥΑ

Από το 1930 µέχρι και το 1950, οι απόφοιτοι των διαφόρων Τεχνικών Σχολών, προσέφεραν σηµαντικές υπηρεσίες στην Πολεµική Αεροπορία. Οι Τεχνικοί αυτοί έβαλαν τις βάσεις πάνω στις οποίες στηρίχτηκε η ίδρυση της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωµατικών Αεροπορίας, η οποία λειτουργεί από το 1949 και παραδίδει στην Αεροπορία κάθε χρόνο µόνιμα στελέχη οκτώ διαφορετικών τεχνικών ειδικοτήτων.
Η φυσική έδρα της Σχολής από το 1946 έως το 1999 ήταν το Αεροδρόμιο Δεκέλειας. Μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1999 η Σχολή φιλοξενήθηκε στην 128 ΣΕΤΗ στο Καβούρι. Σήμερα λειτουργεί στην Ιστορική της έδρα στην Α/Β Δεκέλειας, όπου και υλοποιείται η Ακαδημαϊκή, η Στρατιωτική και η Αθλητική Εκπαίδευση και φυσικά στο χώρο της Αεροπορικής βάσης υπάρχουν οι Εγκαταστάσεις διαμονής και σίτισης των μαθητών.

Η υψηλή τεχνολογία των αεροσκαφών και των µέσων εδάφους της Πολεµικής Αεροπορίας απαιτεί Τεχνικούς µε γνώσεις υψηλού επιπέδου. Στην πρόκληση αυτή η Σχολή ανταποκρίνεται µε αποφασιστικότητα βελτιώνοντας διαρκώς τα εκπαιδευτικά της προγράμματα, τις μεθόδους διδασκαλίας καθώς και τα εκπαιδευτικά μέσα που διαθέτει. Έτσι τα στελέχη τα οποία αποφοιτούν από την ΣΤΥΑ διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και προετοιµασμένοι κατάλληλα, για να επανδρώσουν αποτελεσµατικά τις Μονάδες στις οποίες τοποθετούνται και να εκπληρώσουν το καθήκον τους στην Πατρίδα ως Στρατιώτες και ως Τεχνικοί.

Αποστολή

Αποστολή της Σχολής, είναι η εκπαίδευση Τεχνικών Υπαξιωματικών άρτια καταρτισμένων, ώστε να είναι ικανοί να ανταποκριθούν με επιτυχία στις ιδιαίτερα αυξημένες υποχρεώσεις και στα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν μέσα σε ένα υψηλό τεχνολογικά φορέα που είναι η Πολεμική Αεροπορία.

Οργάνωση

Η ΣΤΥΑ είναι ανεξάρτητη Μονάδα της ΠΑ (ισότιμη με Σμηναρχία) και υπάγεται στη Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ)

Η οργάνωση και λειτουργία της ΣΤΥΑ διέπεται από τον Κανονισμό της Πολεμικής Αεροπορίας ΚΠΑ / Β-21 / Ιανουάριος 1990 που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. υπ’αρθμ.36, της 25-1-90 (τεύχος δεύτερο), όπως τροποποιήθηκε με το ΦΕΚ 699/ 24-4-15 (τριετής φοίτηση).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ