ΑΣΔΕΝ: Το πυροβολικό ρίχνει μέρα και νύχτα! Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ!

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, η ΑΣΔΕΝ με την 98 ΑΔΤΕ και την 88 ΣΔΙ, την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2017, εκτέλεσε βολές Πυροβολικού και Βαρέων Όπλων Πεζικού, ημέρα και νύχτα.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το Γενικό Επιτελείο Στρατού απο την εκπαίδευση των 98 ΑΔΤΕ και 88 ΣΔΙ.

88 ΣΔΙ

΄΄Ποιείν α κελεύει πατρίς΄΄

Είναι η πρόταση – απόφθεγµα, γραµµένη στην κορυφή του εµβλήµατος η οποία αποτελεί δηµιούργηµα της βαθυστόχαστης Ελληνικής σκέψης και δηλώνει την ενσυνείδητη υποταγή του Έλληνα στους Νόµους της Πατρίδας µας.

Ο Σωκράτης στον οποίο ανήκει η φράση, κατηγορήθηκε από την αθηναϊκή πολιτεία για παράβαση των Νόµων. Οι φίλοι του, του πρότειναν να δραπετεύσει από τη φυλακή για να αποφύγει την θανατική του καταδίκη και αυτός µε στωικότητα απάντησε «ποιείν α κελεύει πατρίς».

Η παράσταση του εµβλήµατος παρουσιάζει δύο όντα από την Ελληνική µυθολογία, που έχουν σώµα λιονταριού µε κεφάλι και φτερά αετού. Στη µέση των µυθικών όντων υπάρχει ένας κρίνος. Η παράσταση αυτή συµβολίζει τα αναλλοίωτα χαρακτηριστικά και το µεγαλείο της φυλής µας, που είναι η αγωνιστικότητα, η υπερηφάνεια καθώς και η ισχύς που εκφράζουν τα µυθικά όντα, αλλά και η αγνότητα του σκοπού µας που εκφράζει τον κρίνο.

Η Λήµνος, στο κάτω µέρος του εµβλήµατος, υπενθυµίζει το µεγάλο Εθνικό Χρέος της Στρατιωτικής ∆ιοίκησης, να προασπίζεται το νησί µέχρι τελικής Θυσίας.

98 ΑΔΤΕ

Με φόντο τα χρώµατα της Σηµαίας και το Σταυρό, σύµβολο της Ορθοδοξίας, το έµβληµα της 98 Α∆ΤΕ απεικονίζει µε έντονο χρώµα το γεωγραφικό χώρο ευθύνης του σχηµατισµού, τη Λέσβο.

Ο λέων, συµβολίζει τη γενναιότητα και το σθένος, µε τα οποία η 98 Α∆ΤΕ προστατεύει το νησί από όλους τους εχθρούς της πατρίδας, καθώς και τον τρόµο που θα εµπνεύσει, σε όσους αποπειραθούν να την βλάψουν. Το ρητό επάνω στο έµβληµα προέρχεται από ποίηµα του Αλκαίου από τη Μυτιλήνη (Απ, 32, στίχος 10, γύρω στο 600 π.Χ.).

Αναφέρεται στους αγώνες του ποιητή και των συντρόφων του για να απαλλάξουν την πατρίδα τους από την τυραννία (µτφρ. Π. Λεκατσάς· ακολουθούµε: πιστά την ορθογραφία του µεταφραστή). Να υποφέρει πρέπει κανείς αυτά που ο υιός του Κρόνου κάνει, µια κι είναι πιο τρανός και στρέφει κατά που θέλει αυτός τ’ ανθρώπινα όλα, µα βέβαια και για µας µικρό δε βγήκε κακό γιατί µια τρέλλ’ από τα ουράνια στέλνοντας κάτου ο ∆ίας, σ’ έναν αγώνα, που µαύρο θρήνον έσυρε, πολλούς ξεσήκωσε λεβέντες διαλεγµένους, για πόλεµο έναν κι έναν, που µεγάλη η δόξα τους πολύ µακριά έχει φτάσει.

Γιατί ψυχές αντρίκιες αυτοί, κάστρο της πολιτείας ορθώθηκαν αγνάντι, καθώς εκείνος τώθελε και τότε πολλούς η µοίρα εβρήκε του θανάτου, και οι άλλοι, όσοι σωθήκαµε, γεµάτοι πληγές είχαµε µείνει αιµατωµένες.  Με δγή του ΓΕΣ από Οκτ 2009, η 98 Α∆ΤΕ µετονοµάστηκε σε 98 Α∆ΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ