Ασφάλεια πτήσεων: Ποιοι επιστήμονες κάνουν την διαφορά; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ασφάλεια πτήσεων και αξιοπιστία των Οπλικών Συστημάτων είναι μόνο δυο από τα πολλά που εγγυάται η Υπηρεσία Διακριβώσεων. Δείτε το βίντεο από το καθημερινό έργο της.

Πολλές χιλιάδες έλεγχοι σε ετήσια βάση με ανυπολόγιστο κέρδος για τις Ένοπλες Δυνάμεις γίνονται στην Υπηρεσία Διακριβώσεων.

Οι άγνωστοι αυτοί ήρωες της καθημερινότητας των Ε.Δ. παρουσιάζονται σε ένα μοναδικό βίντεο που έφτιαξε η Π.Α. και μπάινει στα άδυτα της ΥΠΗΔ.

Αποστολή της ΥΠΗΔ είναι η διακρίβωση και επισκευή των Οργάνων – Εργαλείων και Συσκευών (ΟΕΣ) των ΕΔ, Δημοσίων και Ιδιωτικών φορέων, η ανάπτυξη μετρητικών διατάξεων και διαδικασιών διακρίβωσης και η περιοδική αξιολόγηση και πιστοποίηση υπηρεσιών και προσωπικού των Περιφερειακών Εργαστηρίων Διακρίβωσης (ΠΕΔ), των Συνεργείων Περιορισμένης Διακρίβωσης (ΣΠΕΔ) και των Συνεργείων Διακρίβωσης Μηχανικών Εργαλείων (ΣΔΜΕ).

Για την Υπηρεσία Διακριβώσεων αποτελεί βασική επιδίωξη η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τις δυνατότητες των Εργαστηρίων της.

Συνεχώς καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες για την όσο το δυνατό σε μεγαλύτερη έκταση υποστήριξη των ενδιαφερομένων στον τομέα των Διακριβώσεων και μετρήσεων ακριβείας.

Σήμερα η ΥΠΗΔ παρέχει υπηρεσίες Διακριβώσεων τόσο στο Στρατιωτικό τομέα όσο και στον Πολιτικό, είτε σε Ελληνικούς είτε Ξένους Οργανισμούς (π.χ. NAMSA, ΠΒΚ).

Η ΥΠΗΔ έχει τις τεχνικές δυνατότητες να εξυπηρετήσει και άλλους φορείς ευρύτερα στον Ελληνικό και Διεθνή Χώρο.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο θεμελιώδης παράγοντας για τη διασφάλιση της επιθυμητής ακρίβειας, της αξιοπιστίας των Οπλικών Συστημάτων και της ασφάλειας πτήσεων, μέσων και προσωπικού, είναι η δραστηριότητα της διακρίβωσης.

 

Η καρδιά του συστήματος που εξασφαλίζει την επιθυμητή Ακρίβεια και συμβάλλει αποφασιστικά στην Αξιοπιστία των Οπλικών συστημάτων είναι η Υπηρεσία Διακριβώσεων.

Για την εξυπηρέτηση αυτής της ανάγκης η Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε συστηματικά τη δραστηριότητα της Διακρίβωσης (CALIBRATION) το 1959 με την ίδρυση του Κρατικού Εργαστηρίου Διακριβώσεως Προτύπων στο Παλαιό Φάληρο.

Σήμερα, παρακολουθώντας τη ραγδαία εξέλιξη των Όπλων και της Τεχνολογίας, οι εργασίες Διακρίβωσης και επισκευής των Οργάνων, Εργαλείων και Συσκευών Μετρήσεων ή Ελέγχου, εκτελούνται στα Κεντρικά Εργαστήρια της Υπηρεσίας Διακριβώσεων στο Βύρωνα Αττικής, καθώς και σε τέσσερα Περιφερειακά Εργαστήρια Διακριβώσεων (ΠΕΔ) και ένα Συνεργείο Περιορισμένης Διακρίβωσης (ΣΠΕΔ) τα οποία είναι κατανεμημένα σε όλη την έκταση της χώρας.ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ