Ασφαλιστικό 90-92: Γιατί δεν αλλάζει τίποτα;

Γιατί δεν αλλάζει το «ασφαλιστικό 90-92» παρά τις άπειρες υποσχέσεις; Η απάντηση υπάρχει ίσως σε επιστολή που έστειλαν στρατιωτικοί.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου με νέα επιστολή της ζητά απο την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις υποσχέσεις της και να φέρει την δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό όσων κατατάχθηκαν τα έτη 90-92.

Στην επιστολή της ΕΣΠΕΗΠ υπενθυμίζεται η αδικία που υπάρχει αλλά και οι πολλαπλές υποσχέσεις που έχουν απογοητεύσει τα στελέχη.

Και ίσως έτσι να εξηγείται γιατί το θέμα δεν λύνεται τόσα χρόνια.

Γιατί όπως είναι γνωστό οι υποσχέσεις εύκολα δίνονται αφού δεν κοστίζουν τίποτα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 90-92

ΠΡΟΣ : Βουλευτές Ηπείρου

ΘΕΜΑ : Ασφαλιστικό Στρατιωτικών που Κατατάχθηκαν στις Ένοπλες

Δυνάμεις τα Έτη ΄90-΄92

ΣΧΕΤ : Ν.3865/2010 (ΦΕΚ Α ́ 120, «Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού Συστήματος

του Δημοσίου και Συναφείς Διατάξεις»

κ.Βουλευτές

επανειλημμένως η Ένωση μας έχει αναδείξει το υπάρχων θέμα με σκοπό την ενημέρωσή σας για την απογοήτευση, αναστάτωση και τον έντονο προβληματισμό που ταλανίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα τους στρατιωτικούς μέλη της Ενώσεώς μας αλλά και τις οικογένειες αυτών, αναφορικά με το αίτημα αποκατάστασης της αδικίας που έχουν υποστεί οι κατεταγέντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα έτη 90-92.

Ως γνωστό η εφαρμογή του Ν.3865/2010 προκάλεσε, στους καταταγέντες τα έτη ’90-’92, αυθαίρετη, δυσμενή και διακριτική μεταχείριση για τα στελέχη που εντάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις από 1-7-1990 έως 31-12-1992, αποκόπτοντάς τους από το κύριο σώμα της κατηγορίας των παλαιών ασφαλισμένων, στην οποία μέχρι πρότινος ανήκαν και στην οποία συμπεριλαμβάνονταν όσοι κατετάγησαν από 1-1-1984 έως 31-12-1992.

Γίνεται αντιληπτό ότι η αβλεψία του νομοθέτη προκάλεσε άνιση μεταχείριση στους στρατιωτικούς που κατετάγησαν στον Ελληνικό Στρατό τα έτη 1990-1992 καθότι έχοντας διαφορά 6 με 12 μήνες στην ημερομηνία κατατάξεως με άλλους συναδέλφους τους, θα υπηρετήσουν 10 έτη (πραγματικής υπηρεσίας) περισσότερα και θα εμπίπτουν στις νέες δυσμενέστερες διατάξεις υπολογισμού της σύνταξης τους .

Η παραπάνω αδικία επισημάνθηκε αμέσως μετά την εφαρμογή του Ν.3865/2010, με την μορφή ερωτήσεων Βουλευτών στο Κοινοβούλιο, με τις υποσχέσεις στελεχών και Υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και με προεκλογικές υποσχέσεις από την παρούσα κυβέρνηση.

Κατά την περίοδο που διανύουμε οι απαντήσεις – τοποθετήσεις που έχουν δοθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και από τον Υπουργό Οικονομικών έχουν προκαλέσει την πλήρη απογοήτευση των μελών μας αλλά και των οικογενειών τους καθώς είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην νέα ηγεσία των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Οικονομικών για την αποκατάσταση της αδικίας και κατ’ επέκταση της ηρεμίας αλλά και την ανύψωση του ηθικού στο ενδιαφερόμενο στρατιωτικό προσωπικό και των οικογενειών τους.

Σύμφωνα λοιπών με τις επίσημες τοποθετήσεις που προαναφέρθηκαν δεν διαφαίνεται διάθεση για εξέταση του αιτήματος για τροποποίηση του εν λόγω Νόμου αλλά τυχόν επίλυσή του μεταφέρεται στο μη συγκεκριμένο και αβέβαιο μέλλον. Στο σημείο αυτό κρίνεται σκόπιμο να σας αναφερθεί ότι ήδη τους μήνες του έτους που διανύουμε υπάρχουν οι πρώτοι θιγόμενοι συνάδελφοι από τον Νόμο και έπονται ακόμη περισσότεροι.

Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου οφείλει να σας μεταφέρει την κραυγή αγωνίας των μελών της και των οικογενειών τους που βιώνουν την αδικία αυτή. Έχουνε περάσει ήδη (7) επτά ολόκληρα έτη και δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ. Μεταφέροντας λοιπόν την αγωνία αυτή και λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον σας για το έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, σας προτρέπουμε να χειριστείτε προσωπικά το ευαίσθητο αυτό θέμα, απ’ την επίλυση του οποίου θα διαφανεί περίτρανα ότι οι αδικίες μπορεί να υπάρχουν αλλά όμως επιλύνονται.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Θεοδώρου Γεώργιος

Λοχαγός (ΠΖ)

 6937453787

Ο Γεν. Γραμματέας

Στρατσιάνης Παναγιώτης

ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ
6936563126

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ