Άσκηση «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2020»: Ξεκίνησε σήμερα η πολυεθνική διακλαδική άσκηση

«FS Dixmude» ΓΑΛΛΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΦΟΡΟ

Σήμερα ξεκίνησε η μεγάλη, πολυεθνική, διακλαδική άσκηση «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2020» που θα διεξαχθεί στην περιοχή της Μαγνησίας.

Ξεκινάει σήμερα η μεγάλη, προγραμματισμένη, πολυεθνική και διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας και ΗΠΑ με την επωνυμία «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2020». Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί από 27 Ιανουαρίου έως 08 Φεβρουαρίου 2020 και θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας και του Αιγαίου.

Σκοπός της άσκησης είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών, με βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαίδευσής τους σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών.

Σήμερα νωρίς το πρωί κατέπλευσε στον Πειραιά το εντυπωσιακό γαλλικό ελικοπτεροφόρο, «FS Dixmude» το οποίο και στέλνει ηχηρό μήνυμα για την ελληνογαλλική στρατιωτική συνεργασία. Το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα το απόγευμα ώστε αύριο Τρίτη να ενσωματωθεί στις υπόλοιπες δυνάμεις της άσκησης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2020», η οποία φέτος για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει αποβατικά σενάρια ανακατάληψης νήσου. Θα πάρει μέρος σε κοινές ασκήσεις των Γάλλων Πεζοναυτών με τους Έλληνες κομάντο της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Στη μεγάλη άσκηση θα «παιχτούν» σενάρια και με Αμερικανούς Πεζοναύτες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ