Ατενίζοντας το μέλλον…

μαθητησ ρομποτ

Του Κωνσταντίνου Κούσαντα, Αντιστράτηγου ε.α.

 

Το πρότυπο του 15χρονου Δημήτρη από την Καβάλα που έφτιαξε συγκεκριμένο τύπου ρομπότ και συγκαταλέγεται επίσημα στους έξι κατασκευαστές στον πλανήτη και του 18χρονου Δημήτρη από την Ναύπακτο που συγκέντρωσε 18.685 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις ενώ οι γονείς του πρόσφατα έχουν πεθάνει από την πανδημία, αναπτέρωσε τις ελπίδες όλων μας για το μέλλον της νέας γενιάς στη χώρας μας.

Η αντιφώνηση των νέων Σπαρτιατών προς τους μεγαλύτερους «άμμες δε γ΄εσόμεθα πολλώ κάρρονες». Πως δηλαδή «εμείς θα γίνουμε καλύτεροι από εσάς», περιγράφει όλα τα σύγχρονα πρότυπα των νέων της εποχής μας που αποτελούν την ελπίδα του μέλλοντος και δίνουν τόνο αισιοδοξίας στην ζωή μας.

Είναι διαπιστωμένο ότι κυρίως από την είσοδο της χώρας μας στην νομισματική ένωση, οι προσπάθειες να αντιμετωπισθούν τα χρόνια προβλήματα της κοινωνίας, της οικογένειας, της παιδείας, της ομαδικής αντίληψης και όχι του ατομικισμού δεν είναι επαρκείς.

Η κρίση των θεσμών και των αξιών της Ελληνικής κοινωνίας συνεχίζεται με την ταύτιση του lifestyle της νέας εποχής. Λέξεις όπως φιλοπατρία, θρησκεία, αξιοπρέπεια, σεβασμός, ταπεινότητα, αριστεία, μεγαλοψυχία, γενναιότητα, τόλμη τείνουν να εξαφανιστούν.

Η υπερκατανάλωση με αμείωτη κραιπάλη τείνει προς το εισαγόμενο επώνυμο προϊόν αδιαφορώντας για την παραγωγή ανταγωνιστικών εγχώριων ποιοτικών προϊόντων.

Η επιδειξιμανία του ακριβού και του καλύτερου κυριαρχεί σε κάθε αγορά στην καθημερινή ζωή ακόμα και εάν τα εισοδήματα έχουν μειωθεί στο ελάχιστο.
Τα πλάγια μέσα επιβιώνουν ακόμα από ‘’παράθυρα’’ των νόμων που διαβάλουν την αρχή της αξιοκρατίας νέων ανθρώπων με προσόντα και ήθος.

Η ομαδοποίηση των επιτηδείων ‘«βλακών» εκδιώκουν ικανά στελέχη στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η κολακεία, η ραδιουργία και η κακοήθεια παίρνει την θέση της ευφυΐας, της ικανότητας και του ήθους των νέων παιδιών σε θέσεις εργασίας.
Η θεσμός της παραδοσιακής οικογένειας χάνει έδαφος (μητέρα πατέρας και παιδιά) με άλλα μοντέλα ξενόφερτης οικογένειας.

Η υπογεννητικότητα απειλεί δημογραφικά άμεσα την χώρα μας με αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας ενώ τα μεταναστευτικά κέντρα έχουν γεμίσει την ελληνική επικράτεια.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις σε απόγνωση καθώς την κρίση της 10ετους οικονομικής κρίσης διαδέχθηκε η κρίση της πανδημίας.
Η ανεργία αγγίζει το 15,4% Eurostat με 01 Ιουλίου 2021 (1η η Ελλάδα στην ΕΕ) και 500.000 ελληνόπουλα την τελευταία 10ετία έχουν πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς για μια καλύτερη προοπτική προτιμώντας την εργασία ακόμα και στο εξωτερικό μακριά από συγγενείς και φίλους.

Μοναδική ελπίδα μας τα υψηλά πρότυπα της νέας γενιάς που βρίσκονται στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο που μπορούν να δώσουν το μήνυμα της ελπίδας ότι η χώρα μας ΜΠΟΡΕΙ να υπερβεί όλα τα εμπόδια και να φθάσει σε ένα αξιακό υψηλό επίπεδο ιδεωδών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ