Ανετράπη ερπυστριοφόρο «ΛΕΩΝΙΔΑΣ» – Πέντε στρατιώτες τραυματίες

Ερπυστριοφόρο «ΛΕΩΝΙΔΑΣ» ανετράπη στην Κύπρο με συνέπεια να τραυματιστούν πέντε στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ κατά τη διάρκεια άσκησης ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ»

 

 

Πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν από ανατροπή ερπυστριοφόρου της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου. Το ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια της άσκησης ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ». Πρόκειται για ένα ερπυστιοφόρο «ΛΕΩΝΙΔΑΣ», λόγω εμπλοκής της δεξιάς ερπύστριας και ανετράπει σε παρακείμενο ρέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραυματίες είναι οι Π.Χ., Π.Β., Ζ.Ν., Μ.Ε., Π.Ε. αμέσως μετά το συμβάν εξετάστηκαν από τον αξιωματικό γιατρό της μονάδας, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για ελαφρείς τραυματισμούς, ωστόσο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Να σημειωθεί ότι όλοι οι στρατιώτες φορούσαν τις εξαρτήσεις και τα κράνη τους για το λόγο αυτό και απετράπησαν περαιτέρω τραυματισμοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, και περί ώρα 08:50, στο πλαίσιο άσκησης ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ» του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), ερπυστριοφόρο όχημα, της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), που κινούνταν προς το πεδίο βολής «ΞYΝΤΟΥΣ», ανετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό 5 εκ των επιβαινόντων Οπλιτών Θητείας, οι οποίοι διακομίσθηκαν προληπτικά για εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ