Αυστραλία και Ινδονησία υπέγραψαν αμυντική συνεργασία

Η Αυστραλία και η Ινδονησία είχαν απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια. Όμως η νέα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας χαράσσει προοπτικές


 

Η Αυστραλία και η Ινδονησία συμφώνησαν στην ολική επαναφορά του πλαισίου της αμυντικής συνεργασίας τους, μετά το κενό που προκλήθηκε στις αμυντικές τους σχέσεις το 2016.

Αυτό μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις του Αυστραλού πρωθυπουργού Μάκολμ Τέρνμπουλ.

Μετά από μια σειρά διαδοχικών συναντήσεων με τον πρόεδρο της Ινδονησίας, Τζόκο Γουιντόντο, ο οποίος επισκέπτεται την Αυστραλία, δρομολογήθηκε η αποκατάσταση των διμερών αμυντικών σχέσεων.

Στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν “στην πλήρη αποκατάσταση της αμυντικής συνεργασίας τους, των αμυντικών εκπαιδευτικών ανταλλαγών, αλλά κι άλλων δραστηριοτήτων.”

“Τα κοινά μας συμφέροντα θα γίνουν ισχυρότερα, εάν συνεργαστούμε, καθώς η περιοχή μας, αλλάζει δραματικά.

Οι προκλήσεις και οι απειλές ασφάλειας, καθιστούν επιτακτική την ενίσχυση της συνεργασίας μας, ώστε ν’ αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις, αλλά και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν,” τονίζει η ίδια ανακοίνωση.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ