Αυτοί είναι οι νέοι Έφεδροι Αξιωματικοί – ΦΩΤΟ

Η σημασία που έχουν οι Έφεδροι Αξιωματικοί στον Ελληνικό Στρατό είναι πολύ μεγάλη, έτσι και η εκπαίδευση τους απαιτείται να είναι απολύτως στρατιωτική.
 
 
Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκαν στις Σχολές Όπλων και Σωμάτων του Στρατού Ξηράς, οι τελετές ονομασίας των Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών (ΔΕΑ) της 2017 Α/ΕΣΣΟ.
Στη ΣΕΑΠ παραβρέθηκε ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος.
Ο Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός (ΔΕΑ) είναι τιμητικός βαθμός που απονέμεται σε έχοντες τα κατάλληλα προσόντα στρατιώτες που εντάσσονται ως Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί(ΥΕΑ) σε Σχολές Εφέδρων Αξιωματικών .
Οι αποφοιτούντες από τις σχολές ονομάζονται ΔΕΑ.
Ο βαθμός του ΔΕΑ υφίσταται από τον 19ο αιώνα (1888) και ως όρος προέρχεται από το δοκώ (νομίζω, πιστεύω), το οποίο σημαίνει αποδεκτός ύστερα από δοκιμασία.
Συνήθως τους ανατίθενται καθήκοντα διμοιρίτη (επικεφαλής διμοιρίας), διοικητή λόχου (στα Τ.Ε.) υπηρεσίες αξιωματικών (αξιωματικός υπηρεσίας μονάδας κ.λπ.) και καθήκοντα της ειδικότητας τους.

Υπηρετούν πέντε μήνες περισσότερους από τους απλούς στρατιώτες (14 μήνες).
Στην εφεδρεία φτάνουν μέχρι τον βαθμό του Λοχαγού, αφου έχουν κληθεί για μετεκπαίδευση την τελευταία πενταετία, όπως και στον εκάτοστε βαθμο εφέδρου.
Επίσης, κατ’ εξαίρεση μπορούν να φτάσουν και ως τον βαθμό του εφέδρου Ταγματάρχη, μετά απο συνεργασία ή δωρεά στον Ελληνικό Στρατό.
Οι έφεδροι αξιωματικοί μπορούν να κληθούν για μετεκπαίδευση ή επιστράτευση έως την ηλικία των 52 (για Εφ. Ανθυπολοχαγούς) και των 54 (για Εφ. Λοχαγούς).
Στο διάστημα της εκπαίδευσής του είναι Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός (ΥΕΑ Α’ – διοικούμενοι) την πρώτη περίοδο (2 μήνες) και (ΥΕΑ Β’ – διοικούντες) την τελευταία (2 μήνες).
Η εκπαίδευση είναι σκληρή και απολύτως στρατιωτική και κινείται κυρίως γύρω απο την πειθαρχία.Με την αποφοίτησή τους από τη σχολή του όπλου, οι σπουδαστές ονομάζονται Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί και συνεχίζουν την εκπαίδευση τους στην μονάδα εκστρατείας όπου τους μεταθέτουν.
Απολύονται με τον βαθμό του Έφεδρου Ανθυπολοχαγού, τον οποίον φέρει για 20 μέρες όσο είναι εν ενεργεία, ενω ακόμα και μετα απο την απόλυση τους κατέχουν τον βαθμό, μέχρι την πρώτη μετεκπαίδευση (η τυχόν επιστράτευση).
 ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ