Βουλγαρία – εκλογές: Χαστούκι στον Ερντογάν! Ψήφισαν Τούρκοι στη Θράκη;

Καταγγελίες ότι επιχειρήθηκε μέσω Κομοτηνής να ψηφίσουν Τούρκοι ψηφοφόροι, για να ενισχύσουν το κόμμα που φύτεψε ο Ερντογάν στη Βουλγαρία. Τι βγάζει η κάλπη;


 

Καταγγελίες ότι πούλμαν με Τούρκους ψηφοφόρους της Βουλγαρίας ψήφισε σε κάπλες στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, έχουν διατυπωθεί στην γειτονική χώρα, η  οποία ζει στον παλμο των εκλογών.

Η καταγγελίες μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση της Βουλγαρίας, σύμφωνα με αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 


Πάντως οι Βούλγαροι ψηφοφοροι δείχνουν να έχουν απομονώσει το φιλοτουρικό κόμμα που επιχείρησε να φυτέψει ο Ερντογάν στην γειτονική χώρα και έγινε το μήλο της αντιπαράθεσης μεταξύ των δυο χωρών.

Το DOST σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν θεωρείται πιθανό να εκλέξει  βουλευτές στην Βουλγαρική Βουλή.

 

Αντιπαράθεση Βουλγαρίας Τουρκίας

Με αφορμή την ανοιχτή στήριξη της Άγκυρας, μέσω δηλώσεων υπουργών, αλλά και την παρουσία του Τούρκου πρέσβη στη Σόφια στις συγκεντρώσεις του, στο νεόκοπο φιλοτουρκικό κόμμα DOST, οι σχέσεις των δυο χωρών δοκιμάστηκαν σκληρά.

Η Βουλγαρία κατηγόρησε ανοιχτά την Τουρκία για χονδροειδή παρέμβαση στα εσωτερικά της, ενώ η τουρκική πλευρά κατάγγειλε ότι η Σόφια ασκεί πιέσεις στους τουρκικής καταγωγής Βούλγαρους ψηφοφόρους, ώστε μην ψηφίσουν το κόμμα DOST.

Επιπλέον, η Άγκυρα απέδωσε στη Σόφια επιχείρηση δημιουργίας εμποδίων στους 60.000 βουλγαρικής καταγωγής μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Τουρκία και επιθυμούν να ψηφίσουν σε κάλπες στην Τουρκία, περιορίζοντας στο ελάχιστο τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων.

Η κρίση κορυφώθηκε με την ανταλλαγή δηλώσεων σε επίπεδο προέδρων των δυο χωρών, ενώ σε μια πρωτοφανή κίνηση ομάδες Βουλγάρων εθνικιστών, και αντιπάλων του DOST κατευθύνθηκαν προς τα βουλγαροτουρκικά σύνορα, όπου εμπόδισαν εκδρομείς ψηφοφόρους να εισέλθουν στη χώρα, φορτίζοντας ακόμα περισσότερο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα στιν βουλγαροτουρκικές σχέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ