Στη Βουλή η διεθνής σύμβαση για τον έλεγχο του FIR της Βόρειας Μακεδονίας

F16-B1B ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Φώτο αρχείου.

Κατατέθηκαν χθες στη Βουλή για Κύρωση δυο ακόμα διεθνείς συμβάσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Η πρώτη αφορά την εναέρια αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων και την αναδιοργάνωση των ΕΔ της χώρας τους από τις Ελληνικές ΕΔ. Η έτερη αφορά την ίδρυση συντονιστικής επιτροπής για οικονομική συνεργασία.

Χθες, υπενθυμίζεται πως κατατέθηκε στην Βουλή για συζήτηση και κύρωση το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και της γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για την επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και οι τρεις συμβάσεις θα εισαχθούν για συζήτηση στην διαρκή επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Επίσης τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας θα υποδεχθεί σήμερα (13:30) στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Ζάεφ πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα. Λίγο νωρίτερα, στις 12:45, ο Ζ. Ζάεφ θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Να υπενθυμίσουμε ότι τέσσερα  αεροσκάφη F-16/Block 52+ της 337 Μοίρας συμμετείχαν σε αποστολή συνοδείας δύο Αμερικανικών Στρατηγικών Βομβαρδιστικών τύπου Β-1Β, εντός του FIR Σκοπίων και πραγματοποίηση πτήσης άνωθεν της πρωτεύουσας (Σκόπια) που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, προκειμένου να χαιρετίσουν την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έχουν ολοκληρωθεί άραγε όλες οι προϋποθέσεις της συμφωνίας,από πλευράς Σκοπίων,για να προχωρήσουμε σ αυτές τις διαδικασίες που δεν αναστέλλονται μετά;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ