Βρήκαν «στόχο» οι Εθνοφύλακες στην Καλόλιμνο!

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους Εθνοφύλακες του ΤΕΘ ΚΩ εκτέλεσαν εκπαιδευτικές βολές στην Καλόλιμνο. Διαπιστώθηκε η άριστη προετοιμασία και οργάνωση τους.

 

 

Εκπαιδευτικές βολές εκτέλεσαν Εθνοφύλακες του ΤΕΘ ΚΩ στην Καλόλιμνο, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης Εθνοφυλακής.

Διαπιστώθηκε η άριστη προετοιμασία και οργάνωση της εκπαίδευσης από την 80 ΑΔΤΕ, η εξαιρετική πειθαρχία και το υψηλό ηθικό των Εθνοφυλάκων.

Η Εθνοφυλακή αποτελεί τμήμα του Ελληνικού Στρατού. Σκοπό έχει την προάσπιση της χώρας.

Μονάδες εθνοφυλάκων υπάρχουν στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και στα νησιά.

Η επιλογή των Εθνοφυλάκων γίνεται με βάση ορισμένα κριτήρια, τα οποία περιλαμβάνουν την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας με λευκό απολυτήριο στρατού, ή την εθελοντική κατάταξη, όπως και την εντοπιότητα με βάση το στρατόπεδο στο οποίο εδρεύει η μονάδα Εθνοφυλακής.
Το 2017 είναι Έτος Εθνοφυλακής και Εφεδρείας για αυτό και έχουν ανακοινωθεί  μία σειρά δράσεων στις αρχές του χρόνου από το ΓΕΣ, στο πλαίσιο του κα­θορισμού του τρέχοντος έτους από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης ως «Έτους Εφέδρου και Εθνοφύλακα».

Οι δράσεις αυτές είναι οι εξής:

Οργάνωση, θεσμοθέτηση και λει­τουργία Διευθύνσεως Εθνοφυλακής στο ΓΕΣ, υπό τον Α’ Κλάδο.

Δημιουργία διαδικτυακού συνδέ­σμου «Ενημερώσεως περί θεμάτων Εθνοφυλακής», υπό τη διαδικτυα­κό φιλοξενία (web hosting) της επίσημης τοποθεσίας του ΓΕΣ (www.army.gr).

Προβολή όλων των δραστηριοτή­των της Εθνοφυλακής, με ιδιαίτερες αναρτήσεις στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) του εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΣ.
Εκδηλώσεις υπό τον συντονισμό του ΓΕΕΘΑ, με σκοπό την προβολή των δύο θεσμών και την αναγνώρι­ση της συνεισφοράς τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο έθνος.

Δημιουργία εμβλήματος Εθνοφυ­λακής, που αποτελείται από ασπίδα σε κόκκινο χρώμα, η οποία απεικο­νίζει την αμυντική θωράκιση της χώ­ρας, και από στάχυ κίτρινου χρώμα­τος, που αποτελεί το χαρακτηριστικό σύμβολο της υπαίθρου, τοποθετημέ­να πάνω στο σύμβολο του έθνους, την ελληνική σημαία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ