«Βυθίσατε Μπαρμπαρός και Πορθητή» ζήτησε ο Αντωνιάδης της ΝΔ – Αποσύρθηκε αμέσως η ερώτηση!

Διαβάστε την ερώτηση του βουλευτής της ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη με την οποία ζητούσε να βυθίσει η Ελλάδα το «Μπαρμπαρός» και το «Πορθητής»!
 
Το πόσο σοβαρά ορισμένοι πολιτικοί παίρνουν τα θέματα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής φαίνεται από την καθημερινή τους στάση και την συμπεριφορά τους ακόμα και στη Βουλή. Κάτι που συμβαίνει σπανίως στα χρονικά της Βουλής συνέβη σήμερα το απόγευμα.
Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών και πρωθυπουργό ζητώντας του να «βυθίσουμε το “Μπαρμπαρός” και το “Πορθητής” αν επιχειρήσουν να προχωρήσουν σε άντληση πετρελαίου εντός ελληνικής ΑΟΖ»!
Ο βουλευτής της ΝΔ χωρίς να έχει ενημερώσει ούτε το προεδρείο της ΚΟ της ΝΔ καταλόγιζε ευθύνες στη στάση της κυβέρνησης για τις παράλογες αξιώσεις της Τουρκίας. Η άστοχη ερώτηση απεσύρθη άρον – άρον από τον ίδιο το βουλευτή με εντολή της ΚΟ της ΝΔ.
Ο βουλευτής υποστήριζε πως ευθύνες για τις «παράλογες αξίωσεις» της γειτονικής χώρας έχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «η οποία με την παθητική και υποχωρητική στάση της, ενισχύει τις παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας».
«Στείλτε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι αν προχωρήσει σε άντληση πετρελαίου εντός ελληνικής ΑΟΖ θα βυθιστούν πάραυτα τα πλοία «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός», τόνιζε ο βουλευτής της ΝΔ.
Ολόκληρη η ερώτηση που απεσύρθη:
Προς τον υπουργό Εξωτερικών
Θέμα: Σκληρή απάντηση στην Τουρκία σε ενδεχόμενη έρευνα-γεώτρηση εντός
ελληνικής ΑΟΖ
Κύριε Υπουργέ,
Εδώ και χρόνια η Τουρκία αξιώνει παράλογες διεκδικήσεις, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, κανόνες και συνθήκες. Σοβαρότατες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. η οποία με την παθητική και υποχωρητική στάση της, ενισχύει τις παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας.
Τελευταία, η Άγκυρα ετοιμάζεται για έρευνες και άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ. Εδώ και αρκετό καιρό προετοιμάζει το «περιβάλλον» με δηλώσεις υπουργών της και υψηλών κρατικών αξιωματούχων, βολιδοσκοπώντας την Ελλάδα η οποία σιωπά επικίνδυνα για τα ελληνικά συμφέροντα.
Στείλτε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι αν προχωρήσει σε άντληση πετρελαίου εντός ελληνικής ΑΟΖ θα βυθιστούν πάραυτα τα πλοία «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός». Δεν έχετε δικαίωμα να παραχωρήσετε ούτε χιλιοστό από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε ότι όποιος Έλληνας πολιτικός το πράξει, θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, στην Ιστορία και στον ελληνικό λαό. Παραλάβατε μια Ελλάδα πανίσχυρη, τη φιμώσατε, τη δέσατε χειροπόδαρα και γι’αυτό θα υποστείτε τις συνέπειες.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Τι προτίθεστε να πράξετε αν τουρκικό πλοίο ξεκινήσει άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ ή και της κυπριακής όπου είμαστε εγγυητές;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ