Δαβάκης: Θα κλείσουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων;

Για τα σχέδια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων ρωτά τον αρμόδιο υπουργό στη Βουλή ο βουλευτής ΝΔ Θανάσης Δαβάκης.

 

 

Για την «τύχη» των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων ζητά να μάθει από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο,  με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Θανάσης Δαβάκης.

Όπως τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ «από δημοσιεύματα πληροφορούμαστε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει να προχωρήσει σε θεμελιώδεις αλλαγές στο υπάρχον σύστημα κατάταξης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων οπλιτών. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το σχέδιο προβλέπει την κατάργηση από τον προσεχή Νοέμβριο των υφιστάμενων Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) και την αντικατάστασή τους από Σημεία Κατάταξης πλησίον των Μονάδων τοποθέτησής τους».

Ο Θ. Δαβάκης ρωτά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας αν προβλέπεται να προχωρήσει σε αυτή τη θεμελειώδη αλλαγή κι αν ναι, τι θα προβλέπει το νέο σχέδιο αλλά και ποια τα οφέλη από αυτή την αλλαγή.

Ολόκληρη η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ.

«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ: Αναστολή λειτουργίας Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναμένεται να προχωρήσει στην εφαρμογή σχεδίου αναδιοργάνωσης του συστήματος κατάταξης, υποδοχής και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων Οπλιτών, το οποίο προβλέπει την κατάργηση από τον προσεχή Νοέμβριο των υφιστάμενων Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και την αντικατάστασή τους από Σημεία Κατάταξης πλησίον των Μονάδων τοποθέτησής τους.

Με δεδομένο ότι το σχέδιο αυτό φαίνεται να προβλέπει θεμελιώδεις αλλαγές στο υπάρχον σύστημα κατάταξης και λαμβάνοντας υπ’ όψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που τα ΚΕΝ απολαμβάνουν – όπως επί παραδείγματι το ΚΕΕΜ στη Σπάρτη –, λόγω της εξειδίκευσης στο εκπαιδευτικό έργο, των εγκαταστάσεων που ήδη διαθέτουν και της θεσμικής μνήμης που έχουν αποκτήσει μέσα από τη μακροχρόνια λειτουργία τους, έναντι των Μονάδων παραμεθορίου, ανακύπτουν εύλογα ερωτήματα για την απόφαση αυτή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:
1. Αληθεύει ότι προτίθεται να προχωρήσει στη θεμελιώδη αυτή αλλαγή του συστήματος κατάταξης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων και, αν ναι, τι ακριβώς προβλέπει το νέο σχέδιο;
2. Ποια τα αναμενόμενα οφέλη από την εφαρμογή του νέου συστήματος;
Ο ερωτών βουλευτής,

Θανάσης Π. Δαβάκης
Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ