ΔΕΘ: Το ΓΕΕΘΑ θα μας μάθει αναρρίχηση!

Δραστηριότητες για το κοινό θα έχει στην ΔΕΘ το ΓΕΕΘΑ που υπόσχεται εκπλήξεις σε όσους επισκεφτούν το «χακί περίπτερο» της έκθεσης.

Εγκαίνια με κάθε επισημότητα θα κάνει το ΓΕΕΘΑ στο περίπτερο του στην ΔΕΘ την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017. Tότε θα δώσει στο κοινό και την πρώτη γεύση από όσα θα μπορέσουν να γευτούν οι επισκέπτες αφού στο πλαίσιο των εγκαινίων θα γίνει επίδειξη καταρρίχησης προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων από τον Πύργο του ΟΤΕ.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν, για δεύτερο συνεχόμενο έτος, με εκθεσιακό χώρο (περίπτερο) στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αφού στην Μεσογείων εκτιμούν πως με τέτοιες ενέργειες ενισχύεται η εξωστρέφεια και η επικοινωνία με τους πολίτες.

Στόχος, λένε, είναι για τις Ένοπλες Δυνάμεις να προχωρήσουν στην ανάδειξη του πολυσχιδούς έργου τους, τόσο στο επίπεδο της επιχειρησιακής τους αποστολής, όσο και στο επίπεδο της κοινωνικής τους προσφοράς, με προβολή της ιστορίας, των δυνατοτήτων και των προοπτικών τους.

Το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων που θα είναι ενεργό από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017 θα αποτελείται από εκθέματα των τριών Κλάδων, καθώς και του Πολεμικού Μουσείου/Παράρτημα Θεσσαλονίκης και θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες τέσσερις θεματικές ενότητες:

1.“Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον”, με αναφορά στη συνολική ιστορική διαδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι σήμερα.

2.“Διάδραση με το Κοινό”, όπου θα πραγματοποιούνται δράσεις, στις οποίες θα είναι δυνατή η συμμετοχή του κοινού π.χ. τεχνική αναρρίχηση και εκμάθηση κόμβων. Επίσης θα παρουσιάζονται δράσεις Ειδικών Δυνάμεων και του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκών Ξηράς.

3.“Διοικητική Μέριμνα σε δράση”, όπου θα επιδεικνύεται η λειτουργία αναγκαίων υπηρεσιών υγειονομικής υποστήριξης και τροφοδοσίας, σε συνθήκες εκστρατείας.

4.“Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις”, όπου θα εκτίθεται αντιπροσωπευτικό δείγμα των διατιθέμενων οπλικών συστημάτων.

Η έκθεση του Πολεμικού Μουσείου/Παράρτημα Θεσσαλονίκης θα αναφέρεται στα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917 και τη συνδρομή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατάσβεση της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ