Δημοψήφισμα για τα Σκόπια ζητούν οι Σύλλογοι Αποφοίτων ΑΣΣΥ

Οι σύλλογοι αποφοίτων ΑΣΣΥ της Πολεμικής Αεροπορίας αντιδρούν στη συμφωνία με τα Σκόπια και ζητούν από την κυβέρνηση να γίνει δημοψήφισμα.

 

 

Δημοψήφισμα ζητούν οι σύλλογοι αποφοίτων ΑΣΣΥ της Πολεμικής Αεροπορίας για τη συμφωνία με τα Σκόπια  με ανακοίνωσή τους, Τι λένε στο ψήφισμά τους:

Οι Σύλλογοι Αποφοίτων ΑΣΣΥ της Πολεμικής Αεροπορίας, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ (FYROM):

Θεωρούμε ιδιαίτερα αρνητική και επιζήμια για την Ελλάδα και το Ελληνικό Έθνος:

– Την αποδοχή της ονομασίας του γειτονικού κράτους ως “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” η οποία περιέχει αυτούσιο τον όρο “Μακεδονία”, καθώς, ο γεωγραφικός προσδιορισμός “βόρεια” και οι οποιεσδήποτε περαιτέρω διευκρινίσεις, έχουν δευτερεύουσα αξία.

– Την αποδοχή χαρακτηρισμού της γλώσσας του γειτονικού κράτους ως “Μακεδονικής”, καθώς, η αποδοχή εκ μέρους της FYROM ότι αυτή η γλώσσα εντάσσεται στην οικογένεια των νοτιοσλαβικών γλωσσών, δεν συνιστά κάποια υποχώρηση, μιας και ουδέποτε ισχυρίστηκαν ότι η γλώσσα τους έλκει την καταγωγή της από την αρχαία μακεδονική γλώσσα.

– Την αποδοχή χαρακτηρισμού της ιθαγένειας/υπηκοότητας των πολιτών της γειτονικής χώρας ως “Macedonian/citizen of the Republic of North Macedonia” (Μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας), καθώς, αφορά και την εθνότητα του σλαβικού πληθυσμού αυτής, ανεξαρτήτως τυχόν διευκρινιστικών δηλώσεων.

– Τη διατήρηση, των αποδοθέντων από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO) κωδικών χώρας “MK” και “MKD” για κάθε άλλο σκοπό-χρήση, εξαιρουμένων των πινακίδων αυτοκινήτων της γείτονος χώρας.

Ως Έλληνες Στρατιωτικοί που δώσαμε όρκο στη Σημαία και το Ιερό Ευαγγέλιο να υπερασπιζόμαστε την Πατρίδα και το Έθνος έως την τελευταία ρανίδα του αίματός μας, με ιερή παρακαταθήκη-κληρονομιά τις θυσίες των Μακεδονομάχων και των προγόνων μας, με το βλέμμα στραμμένο στις γενεές που θα έρθουν, δηλώνουμε ότι :

– Δεν αποδεχόμαστε τον σφετερισμό από τη γειτονική χώρα, της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Μακεδονίας που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας.

– Εκφράζουμε την έντονη απογοήτευση και ανησυχία μας για την παραχώρηση “μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας” στη γειτονική χώρα.

– Δεν θα ανεχθούμε μια ακόμη χαμένη Πατρίδα.

Καλούμε

την Ελληνική Κυβέρνηση να θέσει στην κρίση του Ελληνικού λαού την διμερή συμφωνία Ελλάδας-FYROM, με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, το δημοψήφισμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ