Διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία για την παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού L’Atalante

ΥΠΕΞ

Διάβημα διαμαρτυρίας από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα προς την Τουρκία για το ζήτημα του πλοίου L’Atalante

Διάβημα διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες από την ελληνική πρεσβεία στην ‘Αγκυρα προς την τουρκική πλευρά αναφορικά με το ζήτημα του πλοίου L’Atalante, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, τουρκικό πολεμικό πλοίο «απείλησε» τo γαλλικό ερευνητικό πλοίο, που διεξήγαγε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα λίγα μόλις μίλια νότια της Κρήτης σε περιοχή σαφούς ελληνικής κυριαρχίας κι παρόλο που η Ελλάδα είχε εκδώσει NAVTEX για τις έρευνες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, η Τουρκία κάνοντας χρήση του παράνομου μνημονίου με την Λιβύη, με μία πρωτοφανή κίνηση που δείχνει τον εκνευρισμό της γειτονικής χώρας, έστειλε το πολεμικό της πλοίο με σκοπό να απειλήσει το γαλλικό, ώστε να αποχωρήσει από την περιοχή, ισχυριζόμενοι ότι βάσει του παράνομου μνημονίου που έχει υπογράψει με την κυβέρνηση Σαράτζ, η περιοχή είναι υπό τουρκική κυριαρχία! Επρόκειτο για την πρώτη φορά που η Τουρκία αμφισβητεί εμπράκτως την ελληνοαιγυπτιακή αποκλειστική οικονομική ζώνη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ