Διέψευσε την κατάργηση των αδειών Πάσχα για τους στρατιωτικούς ο Παναγιωτόπουλος

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Καμία απόφαση για την κατάργηση των εορταστικών αδειών Πάσχα για τους στρατιωτικούς αλλά και για τους στρατευμένους δεν υπάρχει από το ΓΕΕΘΑ ακόμα, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Όπως δήλωσε ο υπουργός στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον Αντέννα λόγω της κατάστασης που είναι ρευστή ακόμα δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο ούτε για τους στρατιωτικούς, ούτε για τους στρατευμένους οπότε όλα είναι υπό σκέψη. «Μελετάμε όλα τα πιθανά μέτρα, ακόμη και την κατάργηση της χορήγησης των εορταστικών ημερών του Πάσχα. Πρέπει να σταθμίσουμε κάποια πράγματα, με αίσθηση ευθύνης και κύριο στόχο να προστατευθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις», υπογράμμισε ο Υπ. Εθνικής Άμυνας.

Όπως σημείωσε το μόνο που έχει αποφασιστεί από το ΓΕΕΘΑ είναι η αναστολή της χορήγησης άδειας ορκωμοσίας 15 ημερών για τους στρατευμένους η οποία θα ληφθεί υπόψη στη συνολική τους υπηρεσία και η απόλυσή τους θα γίνει 15 ημέρες νωρίτερα.

Παράλληλα ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να σταματήσουν να λειτουργούν, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης στη χώρα με τον κορονοϊό.

Όσον αφορά τα μέτρα προφύλαξης των στελεχών και των στρατεύσιμων ο Ν. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή, το ΥΕΘΑ πήρε τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης των στελεχών και των στρατεύσιμων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να σταματήσουν να λειτουργούν», σημείωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι «τελευταίο μέτρο είναι η αναστολή στην άδεια ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων, για να μην κινδυνεύσουμε να μεταφερθεί ο ιός κατά την επιστροφή τους. Η άδεια αυτή θα μεταφερθεί στο τέλος της θητείας τους, με απαλλαγή για ίδιο αριθμό ημερών».

Ο ΥΕΘΑ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταβολής του αριθμού των νεοσύλλεκτων σε επόμενες κλήσεις για κατάταξη, αναλόγως της εξέλιξης της επιδημίας.

«Αρμόδια για την τήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι η Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας. Ωστόσο, ώρα με την ώρα εξετάζεται η απόδοση του μέτρου και όλα είναι πιθανά», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, αναφορικά με την επιτήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας με εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων, λέγοντας ότι «εμείς πρέπει να φυλάσσουμε τα σύνορα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ